Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Brugklassen SGM gaan voor 'gezond'

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De projectweek 'Broodje Gezond' start maandag 26 november op scholengemeenschap Maarsbergen. Tijdens deze week worden alle eerstejaars bewust gemaakt van de noodzaak om gezond te eten en genoeg te bewegen.

Het SGM wordt daarbij ondersteund door Wilco Willemse en Ronnie van Leeuwen van Somatic. Zij worden ingezet vanuit de subsidie die Somatic heeft gekregen vanuit de Sportimpuls. Met deze subsidie werkt Somatic in samenwerking met scholen in de regio de komende jaren aan het verbeteren van gezond gedrag bij kinderen tussen 10 en 15 jaar. Wilco Willemse: ,,Juist bij deze doelgroep is het cruciaal gewezen te worden op het belang van een gezonde leefstijl. Niet alleen de kinderen, maar ook ouders moeten bewust zijn van het effect van gezonde voeding en genoeg bewegen op het dagelijks leven. Samen met scholen en ouders gaan we voor gezond.''

Tijdens de projectweek wordt bij alle 110 eerstejaarsleerlingen van het SGM een fitheidstest afgenomen, waar bijvoorbeeld conditie, lenigheid, kracht, coördinatie en balans worden gemeten. In de rest van het schooljaar wordt met de kinderen gewerkt aan het verbeteren van deze uitkomsten, juist bij de doelgroep waar dit het hardst nodig is. Ook in het reguliere lesrooster wordt in de projectweek ruimte gemaakt voor het thema ,,Voeding en Bewegen''. Zo wordt er tijdens de les verzorging een echt broodje gezond gemaakt en wordt bij biologie het verschil tussen wit- en bruinbrood uitgelegd door een practicumproef.

advertentie
advertentie