Op zoek naar beste schrijven Utrechtse Heuvelrug

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/MAARN - Donderdag 6 december om 20.00 uur komt Boris van der Ham de aftrap geven voor de allereerste verkiezing van de 'Heuvelrugschrijver van het jaar'. Op initiatief van D66 en in samenwerking met regiobibliotheek Z-O-U-T wordt de lancering van deze verkiezing gedaan in de nieuwe Maarnse boekhandel Boek&Koek.

Boris van der Ham (D66) komt vertellen over zijn recent verschenen boek 'De Vrije Moraal: seks, drank en drugs in de tweede kamer'. Ook deelt hij zijn schrijverservaringen met enkele schrijvers van de Utrechtse Heuvelrug. Dit alles in het teken van de allereerste verkiezing 'Heuvelrugschrijver van het jaar', een nieuw initiatief van D66 Utrechtse Heuvelrug. Schrijvers van de Utrechtse Heuvelrug kunnen vanaf deze avond tot uiterlijk 27 januari 2013 op www.heuvelrugschrijvervanhetjaar.nl hun boek kandideren. Daarna kunnen alle inwoners van de Utrechtse Heuvelrug hun voorkeur uit de 'short-list' aangeven en buigt tevens een deskundige jury zich over de 'short-list'. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op het boekenbal op 15 maart 2013 door Adriaan van Dis.

Boris van der Ham, vooral bekend als politicus, heeft meerdere talenten. Op 6 december houdt hij zijn lezing over 'De Vrije Moraal'. Nederland staat bekend als een 'wild' land, rond seks, drank en drugs. Maar is dat imago terecht, en hoe is dat ontstaan? In 'De Vrije Moraal' duikt Boris van der Ham in de verrassende, schokkende en geestige ontstaansgeschiedenis en actualiteit van seks, drank en drugs in Nederland.

advertentie
advertentie