Ondernemend Heuvelrug: Online markt voor zorg

22 november 2012 om 00:00 Ondernemend

Vorig jaar was De Lange met haar gezin één van hen en het uitpluizen van de beste deal bleek geen sinecure. ,,Vergelijkingssites gaven verschillende adviezen, logisch want ze zijn vaak verbonden aan zorgverzekeraars.”

MAARSBERGEN - Angst voor wisselen van zorgverzekeraar is niet nodig volgens Karin de Lange van Zorgverzekeringsmarkt.nl. ,,Het is wel een onderwerp waarbij je door de bomen snel het bos niet meer ziet”, weet ze uit ervaring. Daar wil Zorgverzekeringsmarkt.nl verandering in brengen tijdens de marktdagen van 13 tot en met 16 december. Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks meer mensen overstappen naar een andere aanbieder voor het basispakket of aanvullende zorgverzekeringen. Dit jaar een miljoen.

door Monique José Timmermans

Het idee om vraag en aanbod op een andere manier bij elkaar te brengen, kreeg steeds vastere vorm in het concept ‘Zorgverzekeringsmarkt.nl’. ,,Geen vergelijkingssite, maar echt een markt die vier dagen open is. Verzekeraars kunnen hier hun aanbod laten zien en mensen kunnen digitaal rondkijken of er voor hen een interessantere optie is dan hun huidige basis- of aanvullende verzekering.”

Zorgverzekeringsmarkt.nl is geen tussenpersoon. Via de website maken klanten een keuze, zij krijgen een bevestigingsmail en de zorgverzekeraar ontvangt na sluiting van de markt een lijst met de namen en gegevens van potentiële klanten. Er kan dan rechtstreeks contact gelegd worden tussen beide partijen om de verzekering daadwerkelijk af te sluiten.

Daarvoor is na het sluiten van de markt nog tijd. Opzeggen van de bestaande verzekering kan uiterlijk 31 december, een nieuwe basisverzekering moet voor 1 februari afgesloten zijn. Verzekeringsmaatschappijen zijn verplicht iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Daarbij is het verstandiger de nieuwe aanvullende verzekering rond te hebben, voor de oude opgezegd wordt.

De Lange: ,,Juist bij de aanvullende verzekeringen is winst te behalen, door per gezinslid te kijken. Voor de een is tandarts belangrijk en voor de ander overbodig. Breng kinderen vervolgens onder bij de ouder die de meest uitgebreide verzekering heeft. De aanvullende verzekering kan bij een andere aanbieder afgesloten zijn dan de basisverzekering.” Dit jaar zal Zorgverzekeringsmarkt.nl voor het eerst online zijn met de marktdagen. Mogelijk doen niet alle verzekeraars mee. Zorgverzekeringsmarkt.nl vraagt mensen zich nu al te registreren, dit is gratis en zonder verplichtingen. ,,Op basis van aantallen en kenmerken als geslacht, leeftijd, gezin/kinderen kunnen zorgverzekeraars inzetten met een zo scherp mogelijk premieaanbod voor de doelgroep.”

www.zorgverzekeringsmarkt.nl

advertentie
advertentie