Voedselactie stichting Veri Olanda

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het is een vaste gewoonte van de stichting Veri-Olanda om in het laatste weekend van november een voedselactie te houden. Daarom vraagt Veri-Olanda aan iedereen om in de komende periode extra boodschappen te doen voor zeer arme mensen in Roemenië. Het extra voedsel kan een een groot aantal gezinnen en alleenstaanden in Roemenië de winter doorhelpen. Het zijn mensen die het heel moeilijk hebben en er zijn gezinnen bij die de kinderen maar één keer per dag een maaltijd kunnen geven.

Dit jaar doet de school de Uilenburcht mee aan de actie voor Roemenië. De stichting heeft hier verteld hoe het met hun leeftijdsgenoten in Roemenië gaat en hoe hun leven eruit ziet. De leerlingen en de leerkrachten van de school zullen zich de komende periode inzetten voor de actie van Veri-Olanda.

Tijdens de voedselactie wordt ook kleding ingezameld. Op vrijdag 23 november en-/of zaterdag 24 november kunnen de dozen met kleding of voedselpakketjes tussen 9.00 en 17.00 uur bij Weston, Nijendal 13, gebracht worden. Het pakket graag voorzien met naam van het gezin in Roemenië en de woonplaats. Een drietal leden van Veri-Olanda reist dinsdag 27 november achter de lading aan om te helpen met het lossen van de hoeveelheid voeding en goederen.

advertentie
advertentie