Zwaarbevochten eerste punt KCD

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Daar was dan de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, een dag waar acht spelers van korfbalvereniging KCD erg naar toe hadden geleefd. Het debuut in de 2e klasse. In sporthal De Randhorst in Geldermalsen was Animo de eerste tegenstander.

Er was al snel een 0-2 voorsprong voor KCD door het creëren en benutten van een vrije bal en een strafworp. Animo had hier in de twee achtereenvolgende aanvallen meteen een antwoord op. Enig moment leek het erop dat Animo heer en meester over de wedstrijd zou worden omdat zij in een zeer korte tijd een stand van 6-2 op het scorebord lieten aantekenen. Voor KCD brak er een moment aan waarbij er een knop omgezet moest worden om Animo niet nog verder uit het zicht te verliezen. De kleine inhaalrace werd ingezet door Stefan Falkenberg, die tweemaal achtereenvolgens de korf wist te vinden. KCD wist vlak voor rust een stand van 8-8 op het scorebord te krijgen, maar door een onnodige fout ging KCD met een stand van 9-8 de rust in.

Na rust knalde KCD uit de startblokken door twee keer tot scoren te komen en het nam hiermee weer de leiding in de wedstrijd. De wedstrijd leek nog alle kanten op te kunnen gaan en de spanning in de zaal nam naarmate de wedstrijd vorderde toe. Met nog acht minuten speeltijd nam Animo het voortouw door een gat van drie punten te slaan (15-12). Coach Klaas Otten nam het moment om een wissel toe te passen door Marcella Hardeman in het veld te brengen voor Susanne Honingh. KCD slaagde erin om het gat weer te dichten naar 16-16, waarbij de spanning weer volledig terug was in de wedstrijd. Nu kwam het er echt op aan, 'één team één taak' zoals eerder deze week afgesproken.

Het einde van de strijd naderde en Animo wist door middel van een mooi uitgespeelde schotkans de 17-16 op het scorebord neer te zetten. Met nog iets minder dan een minuut te spelen was KCD genoodzaakt geen balverlies te leiden en te zoeken naar de juiste spelers in het aanvalsvak. Dit werd dan ook perfect uitgevoerd, waarbij Stefan Falkenberg het gat van de korf wist te vinden en er in de slotseconden een gelijkspel van maakte. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en KCD nam hun welverdiende punt mee naar Doorn. Al met al een zeer spannende wedstrijd waarbij de start van het zaalseizoen officieel een feit is.

Doelpunten: Stefan Falkenberg 7, Ivo Stomp 5, Johan Kraan 2, Martine Storm, Laura Briedé, Jort van Burken.