Najaarsconcert KamerOrkest Driebergen

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het KamerOrkest Driebergen geeft 24 november weer zijn traditionele najaarsconcert. Het compacte kamerorkest speelt dit keer met de Driebergse pianist Bas Verheijden, solist in het 5e pianoconcert van Saint-Saëns. Al eerder speelden zij succesvol samen.

Verheijden schreef dit concert om zijn 50-jarige carrière als concertpianist te vieren en speelde de première ervan in de Salle Pleyel in Parijs, 50 jaar nadat hij daar als tienjarig jongetje achter de vleugel had gezeten. Hij had het werk gecomponeerd tijdens een reis naar Luxor, waar het zijn bijnaam ,,l'Egyptienne'' aan te danken heeft. Dit Arabische muzikale idioom is vooral in het tweede deel terug te horen.

Ook wordt de bekende symfonie nr. 4 van Beethoven gebracht. Niet de bekendste symfonie van Beethoven, die in 1806 is gecomponeerd. Uit dezelfde tijd stammen voor piano de sonate Appassionata, zijn opera Fidelio en zijn befaamde Vioolconert.

Kaarten à € 12,50 (of € 7,50 tot 18 jaar) zijn verkrijgbaar bij leden van het orkest, bij Boekhandel Baas in Driebergen (Traaij 4c), Kapsalon Kuster in Zeist (De Clomp 31-16), Broekmans & Van Poppel (Korte Jansstraat 13-15, Utrecht), de Openbare Bibliotheken van Doorn en Driebergen en aan de zaal.

Aanvang om 20.15 uur.

advertentie
advertentie