Lezing over de beeldentaal van het Sinterklaasfeest

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse schrijver en architect Pieter van der Ree is op donderdag 22 november te gast bij boekhandel Jacques Baas. In zijn lezing probeert Van der Ree de populariteit van het Sinterklaasfeest te verklaren aan de hand van de beeldentaal die daarbij wordt gebruikt. Zijn pas verschenen boekje Sinterklaas en het 'geheim van de nacht' zal deze avond te koop zijn.

Pieter van der Ree (1958) is architect, auteur en bijzonder hoogleraar voor organische architectuur aan de Alanus Hochschule bij Bonn. Hij studeerde bouwkunde aan de T.U. Delft. Aansluitend werkte hij 10 jaar als architect bij het ORTA-Atelier. Daarnaast gaf hij talrijke lezingen en cursussen op het gebied van architectuurgeschiedenis en het wonen. Hij is samensteller van de reizende tentoonstelling Organische Architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwen. Vanaf zijn studietijd is hij gefascineerd door de relatie tussen mens en architectuur en de beeldentaal van het huis die ook de sleutel tot het boek Sinterklaas vormt.

De bijeenkomst begint om 20.15 uur bij boekhandel Jacques Baas, Traaij 4c te Driebergen. Entree € 5,- (met drankje). Meer informatie is te vinden www.boekhandelbaas.nl. Op 26 november volgt de laatste lezing uit een reeks van vijf: Gerhard Hormann neemt de financiële wereld op de korrel in zijn boek Hypotheekvrij.

advertentie
advertentie