Ondernemend Heuvelrug: Sfeervol winkelen bij Pepita Lifestyle

15 november 2012 om 00:00 Ondernemend

DRIEBERGEN - Sfeer, daar draait het om bij Pepita Lifestyle. Hoewel dameskleding duidelijk overheerst in de gezellige winkel aan de Traay 46, zijn er vele andere artikelen te koop die niets met dameskleding te maken hebben. ,,Maar dat kan allemaal”, vertelt verkoopster Catharina Buffinga ,,Omdat het allemaal dezelfde sfeer ademt, botst het nooit.”

door Monique José Timmermans

Enthousiast is de verkoopster over de serviezen van Deense merken. ,,Daar krijgen we straks ook de kerstcollectie van in de winkel.” Maar ook de kookboeken hebben een speciaal plekje. ,,Het zijn boeken met achtergrondverhalen, het gaat niet alleen om de recepten. Elk weekend staat er een foto van een taart uit een van de boeken op Facebook, pepitalifestyle Driebergen.

Een ander populair artikel in de winkel zijn de tassen van Cowboysbag. Prachtige leren tassen in alle soorten en maten en in alle kleuren. Bij jong en oud zijn de tassen met een losse binnentas gewild. Ook de andere bijpassende accessoires liggen aantrekkelijk uitgestald.

Voor een bijzonder kraam- of kindercadeautje is Pepita goed gesorteerd met een hele kinderhoek. ,,Hier speelt de hele dag een dvd voor de kinderen, zodat de moeders even rustig in de rekken kunnen kijken of kleding kunnen passen.’’

De dameskleding bij Pepita is overwegend casual, maar leuke tops voor de feestdagen ontbreken niet. Het zijn dingen van een goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs, die worden ingekocht met de klant in het achterhoofd. ,,We weten wat onze klanten mooi en draagbaar vinden.”

Iedere week wordt nieuwe mode ingekocht, in Nederland en in Parijs. Het is dus altijd de moeite waard om even binnen te lopen. En dat gebeurt dan ook, al is het maar voor het afrekenen van een kaart. ,,Maar ook zonder aankoop is men welkom om even de laatste trends te bekijken en even een praatje te maken”, aldus Buffinga.

Voordeel van het concept van de winkel is dat er makkelijk artikelen uit een andere productgroep toegevoegd kunnen worden, mits deze voldoen aan de specifieke sfeer en smaak die kenmerkend is voor Pepita.

Op de website www.pepitalifestyle.nl is het ook mogelijk artikelen te bestellen. Maar met de veelzijdigheid van het aanbod is het onmogelijk alles erop te zetten. Ook kleding ontbreekt in de webshop. ,,Die kunnen klanten het beste in de winkel komen passen.” De openingstijden zijn dinsdag-vrijdag 10.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie