Afbeelding

Geflatteerde nederlaag voor een hard werkend HDS

15 november 2012 om 00:00 Sport

0-1 Rick van Cooten, 1-1 Utrecht, 2-1 Utrecht, 3-1 Utrecht, 4-1 Utrecht

LEERSUM - Zondagderdeklasser HDS leed, op basis van het vertoonde spel, een toch wel enigszins geflatteerde 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht. De formatie van trainer Jan van Dalem kende een sterke start en kwam in de 2e minuut van de wedstrijd al op een 0-1 voorsprong door een treffer van Van Cooten op aangeven van Reinder Busstra. Maar geleidelijk aan kreeg de thuisploeg meer grip en kwam in de 19e minuut op gelijke hoogte (1-1). Een aantal goede kansen van Rudy Hack, van Cooten en van Drie leverden vervolgens niet het gewenste resultaat op, waardoor er werd gerust met een 1-1 op het scorebord. Alhoewel een uitbraak van Utrecht in de 48e minuut de ploeg op een 2-1 voorsprong bracht, maar leek er voor HDS nog steeds voldoende tijd om een en ander recht te zetten. Een strafschop voor de thuisploeg in de 63e minuut bracht echter de genadeslag voor een goed spelend HDS, dat het laatste deel van de wedstrijd een op een ging spelen om mogelijk nog iets te kunnen forceren. Dat lukte echter niet meer, waardoor HDS bleef steken op een 4-1 nederlaag. Van Dalem: ,,In de eerste helft vergaten we de geboden kansen te benutten en deden ons daardoor zelf de das om. Alhoewel enigszins geflatteerd, kan ik leven met dit verlies."