Rechtzaak overval uitgesteld

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/WOUDENBERG (JPU) - Een 33-jarige vrouw uit Utrechtse Heuvelrug die precies een jaar geleden betrokken was bij een overval op een 70-jarige boer in Woudenberg, is vrijdag door de rechtbank in Utrecht vrijgelaten. De rechtbank twijfelt er niet aan dat de vrouw betrokken is bij de gewelddadige overval, maar de zaak kon niet doorgaan vanwege gezondheidsproblemen bij haar medeverdachte. De medeverdacht, een 48-jarige man uit Zutphen, die de woning met geweld is binnen gedrongen, blijft wel in het gevangenisziekenhuis waar hij al maanden plat ligt met een onduidelijke verlamming.

De vrouw wordt er door de officier van justitie van beschuldigd dat zij de medeverdachte heeft verteld waar het geld te vinden was in de boerderij aan de Broekerweg in Woudenberg. Ze zou hem ook verteld hebben hoe hij er kon komen en waar hij de woning binnen kon. Haar aandeel is volgens de officier zo groot dat de vrouw een mededader is. Volgens de officier staat haar 5 jaar gevangenisstraf te wachten. De officier verzette zich dan ook fel tegen de vrijlating van de vrouw.

Het DNA van de medeverdachte is gevonden op het vuurwapen waarmee de bewoner van de boerderij op 22 november is bedreigd. De man drong met geweld de boerderij binnen. De bewoner zat om 7 uur 's avonds te eten. De overvaller richtte hij het vuurwapen op de man. Hij bond de man vast aan handen en voeten. De verdachte nam geld mee. Het slachtoffer wist hem met een riek weg te jagen.

Deze verdachte is tijdens zijn gevangenschap zo ziek geworden dat hij niet meer kan lopen. Artsen hebben niets bij hem kunnen vinden, maar hij ligt al maanden in bed. Hij kon vrijdag de zitting niet bijwonen omdat het niet mogelijk is om de rechtbank in een bed binnen te komen. De verdachte wil echter wel zijn berechting bijwonen. De rechtbank besloot daarop de zaak uit te stellen. De officier van justitie moet voor de volgende zitting een zaal regelen waar de verdachte in een bed de zitting bij kan wonen. De zaak gaat verder op 25 januari.

advertentie
advertentie