Sportpark De Woerd op de schop

7 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Sportpark De Woerd krijgt twee nieuwe kunstgrasvelden, nieuwe accommodaties voor de verenigingen en nieuwe lichtmasten. Ook wordt het huidige 'Remu veld' gerenoveerd. Daar stemde de raadscommissie dinsdagavond, onder klein voorbehoud van het CDA, mee in.

door Sophie van Hogendorp

Voordat de commissieleden hun standpunten konden toelichten, nam Rob van der Sluis, omwonende van het sportpark, het woord. Hij lichtte toe dat het verkeer rondom het sportpark een groot probleem is. Zeker op de zaterdagen zijn er parkeerproblemen. Er wordt, vanwege een tekort aan parkeerplaatsen, in de berm geparkeerd en dat zorgt voor ontsluitingsproblemen. Daarnaast gaf hij aan dat Dalto 'bussen aan laat rukken' om hun fans te vervoeren bij uitwedstrijden. Deze bussen blokkeren de straat zodat bijvoorbeeld hulpdiensten er niet meer langs kunnen. Ook geluidsoverlast is een probleem. Zowel Dalto als muziekvereniging Aurora verhuren hun locaties. Soms wordt er dan tot drie of vier uur 's nachts harde muziek gedraaid en lopen er dronken mensen door de straat. Ondanks dat hier melding van gemaakt is bij zowel de verenigingen als de politie is hier nog geen verandering in opgetreden.

De leden van de raadscommissie toonden begrip voor de problemen van Van der Sluis. Ze zijn echter van mening dat dit te maken heeft met handhaving. Wethouder Tim Verhoef (GroenLinks-PvdA) beloofde in gesprek te zullen gaan met zowel de omwonenden als de verenigingen voor een oplossing en dat bleek voor de commissie voldoende. Dit was dan ook geen reden om niet akkoord te gaan met de uitbreiding van het sportpark.

Het plan werd door de commissie als hamerstuk doorgestuurd naar de raad. Hier werden echter nog wel twee kanttekeningen bij gemaakt. Sybe Streekstra (BVH) wil graag dat de gemeente een 'joelonderzoek' laat uitvoeren en Chantal van Steenderen (CDA) wil nog een antwoord op haar vraag over de nieuw te plaatsen lichtmasten. Deze zullen geen twaalf meter hoog zijn, zoals de huidige lichtmasten, maar vijftien meter. Het CDA wil weten wat daar de gevolgen van zijn. Als hier een goed antwoord op komt stemt ook het CDA in met het plan.

advertentie
advertentie