Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Voorlopig geen appartementen in de Hoofdstraat

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het college van B&W wil al een jaar lang een akkoord van de gemeenteraad voor het bouwen van vijf appartementen aan de Hoofdstraat 69-71 in Driebergen. Dinsdagavond werd hier op basis van een ‘nieuw’ ingediend plan door het college opnieuw over gesproken in de commissie Ruimte.

door Sophie van Hogendorp

Guus Geersing van ChristenUnie is van mening dat het voorstel zoals gepresenteerd door het college nagenoeg hetzelfde is als het voorstel dat een jaar eerder werd gepresenteerd. Hier kwamen destijds verschillende opmerkingen op die niet zijn meegenomen in het ‘nieuwe’ plan. Om dit te benadrukken noemde Geersing het een ‘voorstel met veel losse eindjes’. Ook Peter van der Zee (VVD) toonde zich niet tevreden met het plan. ,,Ik heb, zoals eerder aangegeven, moeite met de architectuur. Daarnaast staat er in het plan nog steeds niets over de ontsluiting.’’ Wethouder Verhoef gaf in zijn weerwoord aan dat de zogenoemde ‘losse eindjes’ pas door de projectontwikkelaar aan elkaar geknoopt worden als er een positieve uitspraak van de raad komt. ,,Voordat er geld gestoken wordt in de verdere uitwerking van dit plan is het belangrijk om te weten of de raad instemt.’’ Over de ontsluiting maakt de wethouder zich geen zorgen. ,,Het hele gebied waar we over praten is eigendom van de projectontwikkelaar. Wij gaan ervan uit dat deze zal zorgen voor een ontsluiting richting de Diederichslaan.’’

Ook na de toelichting van de wethouder bleef de commissie bij haar standpunt. Geersing: ,,De wethouder was in zijn toelichting net zo globaal als in zijn plan.’’ Van der Zee: ,,Als je een betrouwbare bestuurder wilt zijn, blijf je bij je standpunt als de stukken niet zijn aangepast. De VVD stemt dus tegen het plan.’’ Jasper van Geijtenbeek (SP) voegde daaraan toe: ,,Instemmen met een plan alleen omdat het al lang speelt is geen optie. Aangezien er met eerdere opmerkingen niets gedaan is stel ik voor het plan door te sturen naar de raad zodat het daar afgewezen kan worden.’’ En dat gebeurde dan ook, ondanks dat D66 en GL/PvdA zich voor het plan uitspraken.

advertentie
advertentie