Plusbus zoekt chauffeurs en begeleiders

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Plusbus is een initiatief van vrijwilligers binnen de welzijnsstichting Welnúh waarbij bijna dagelijks met senioren uitstapjes gemaakt worden in een 9-persoonsbusje. Een museum, lunchconcert, film, boottocht of tuincentrum kunnen worden bezocht. De deelnemers worden thuis opgehaald en teruggebracht. Voor elke rit gaan een chauffeur en een begeleider mee. Voor deze functies zoeken we nog enkele enthousiaste vrijwilligers.

De werkzaamheden van chauffeur en begeleider zien er als volgt uit. Elke maand verschijnt een maandprogramma, waarin de dagbestemmingen zijn vastgelegd. Chauffeur en begeleider bepalen samen met de deelnemers hoe de rit precies wordt ingevuld, bijvoorbeeld waar en wanneer drinken we koffie en gebruiken we de lunch? De chauffeur bestuurt uiteraard het busje en samen met de begeleider geven ze waar nodig assistentie aan de passagiers, zoals het helpen bij in- en uitstappen of het geven van een arm. De chauffeur en begeleider bezorgen de senioren een gezellig dagje uit en ze genieten er zelf ook van.

Het tijdsbeslag is 2 tot 4 dagen in de maand waarbij men zelf bepaalt op welke dagen men beschikbaar is. Wie ook plekken wil bezoeken waar men nog nooit eerder is geweest en het aanspreekt om senioren een leuk dagje uit te bezorgen, kan voor verdere informatie contact op nemen met Diederik Hirschel (tel. 0343 461415).

advertentie
advertentie