Sinterklaas bezoekt ook Maarn en Maarsbergen

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Sinterklaas en zijn Pieten brengen op 24 november een bezoek aan Maarn en Maarsbergen. En zoals altijd zijn alle kinderen met hun ouders welkom. Het organisatiecomité heeft een aantrekkelijk programma samengesteld dat op een aantal punten afwijkt van wat de dorpsbewoners voorgaande jaren gewend zijn.

Kom naar Meck of Raadhuisplein voor activiteiten

door Monique José Timmermans

Janneke Karelse en Susanne Schat zijn met de Sintcommissie al weken druk met de voorbereidingen. ,,We beginnen zoals elk jaar in Maarsbergen. Vanwege de verbouwing van De Mersebergh is de ontvangst van de Sint en zijn Pieten op camping Meck in Maarsbergen.” Om 12.00 uur begint het feest daar met het oplaten van ballonnen en vervolgens is er een spel. Na de ontmoeting met de Sint is er een cadeautje voor de Maarsbergse kinderen.

In beide dorpen is dit jaar geen optocht door de straten. Ook in Maarn is gekozen voor één locatie. De activiteiten vinden plaats op het Raadhuisplein bij het voormalige gemeentehuis. ,,Dat is een praktische locatie en het is ook de wens van velen om dit soort bijeenkomsten hier te organiseren”, volgens de dames. Het startsein is 14.30 uur met het oplaten van ballonnen en daarna biedt het grasveld de mogelijkheid voor de kinderen om hun Pietendiploma te halen tijdens een activiteitenmarkt die georganiseerd wordt in samenwerking met scholen, kinderopvang en (sport)verenigingen uit Maarn. ,,Want er bereiken ons berichten dat de Sint wel wat extra Pietenhulp kan gebruiken.”

Iedereen verzorgt een activiteit die kan bestaan uit het voorlezen van verhalen in een tent, tekenen of bewegen. Er zijn ook echte kramen waar verenigingen hun club kunnen promoten en waar warme chocolademelk of ander drinken te koop is tegen schappelijke prijzen. Een echte DJ-Piet staat klaar voor de muzikale noot. Een liedje uit de tv-serie ‘de Club van Sinterklaas’ zullen de kinderen met zijn hulp zeker voor de Sint kunnen opvoeren.

Is de activiteitenkaart helemaal vol dan is het Pietendiploma met een cadeautje uit de grabbelton de beloning voor elk kind uit Maarn. Uiteraard is er ook de gelegenheid even persoonlijk bij de Goedheiligman langs te gaan.

Karelse en Schat zijn blij met alle medewerking in de dorpen. ,,Een Sinterklaasintocht wordt niet door de gemeente, maar door vrijwilligers georganiseerd en dat kan nooit zonder hulp in natura of met financiële middelen, de winkeliers en ondernemers spelen hierbij een sleutelrol. Door alle handen ineen te slaan blijft het kinderfeest behouden voor de dorpen.’’

Een kijkje achter de schermen leert dat er meer bij de organisatie komt kijken dan op het eerste gezicht lijkt. ,,We beginnen al als iedereen nog in korte broek en polo loopt.” Veel bellen en mailen dus want dan staat het hoofd van velen nog niet naar Sinterklaas. Een naaister (vrijwilligster) gaat aan de slag met het repareren van pietenpakken en jutezakken. Jaarlijks worden er nieuwe kragen en schmink aangeschaft en moet het pak van Sint naar de stomerij.

Tijdens het sinterklaasfeest draagt de organisatie rode bodywarmers.

advertentie
advertentie