Nationaal Schoolontbijt op AZC school Meander De Hoogstraat groot succes

1 november 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De leerlingen van AZC Meander De Hoogstraat hebben dinsdagochtend genoten van Het Nationaal Schoolontbijt. Net als ruim 500.000 basisschoolleerlingen op 2.500 scholen in het hele land ontbeten ze gezamenlijk met vers brood, divers beleg en melk.

De kinderen van Meander de Hoogstraat komen vaak zonder ontbijt op school. Rond 10.00 uur komt er dan van alles uit de tas. Gevulde wraps, broodjes hamburger, dubbel belegde boterhammen, fruit en in het begin ook ongezonde dingen. De school heeft ervoor gekozen om de kinderen bewust te maken van gezonde voeding en hoe belangrijk het is om te ontbijten. Door mee te doen aan het Nationaal schoolontbijt wordt dit nog eens benadrukt. Een goed ontbijt geeft kinderen bij de start van de dag de energie om te leren, te spelen en te sporten.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. Een groot aantal partners leverde producten voor een volledig ontbijt, waarbij bakkerij Imminkhuizen uit Leersum zorgde voor vers brood en broodjes. Bakkertje Ongeluk had al dagen brood staan bakken in de keuken van de school. Dit was helaas een grote mislukking. Toen kwam mevrouw Imminkhuizen als reddende engel aangesneld met schalen heerlijke versgebakken broodjes.

Volgens de wereldkinderen van het AZC smaakte het brood van bakker Immminkhuizen Werelds.

advertentie
advertentie