Vier overwinningen voor volleyballers Enervo en Volleer

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Voor de tweede keer in de nog jonge competitie wonnen de vier teams van Enervo en Volleer hun wedstrijden. Enervo ging op bezoek bij Taurus 4, waar de vrouwen met 0-4 wonnen en Utrecht 3 wat 1-3 winst voor de mannen opleverde. Volleer ging op bezoek bij de studenten van Protos 3. Zowel de vrouwen als de mannen boekten 1-3 winst. De zitvolleyballers hadden vrijaf.

Enervo

De mannen van Enervo begonnen wat rommelig aan de wedstrijd tegen Utrecht 3. Erik Smit: ,,Het is een ander team dan waartegen we in de promotiewedstrijden speelden. Dat bleek al snel toen wij van 0-2 naar 8-2 achter kwamen. Met hard werken kwamen we bij 17-17 weer langszij, maar we maakten toch teveel fouten voor setwinst (26-24).'' Daarna speelde Enervo een stuk degelijker. Het aantal fouten werd minder en de verdediging pakte soms onmogelijke ballen. ,,We merkten dat Utrecht het geloof in een beter resultaat verloor en hadden daarna geen moeite meer om via 14-25, 16-25 en 16-25 vier mooie punten te pakken.'' Enervo heeft afstand genomen van de gevaarlijke plaatsen en kan zich gaan richten op 'het linkerrijtje' van de ranglijst.

Hekkensluiter Taurus 4 heeft het de vrouwen van Enervo niet noemenswaardig lastig kunnen maken. Enervo kon naar hartenlust combineren en Taurus is in geen van de vier sets boven de 20 punten gekomen. Dat moest wel gebeuren zonder Chantal de Bree die met een ingepakte enkel op de bank zat. Marije Cortenbach: ,,Monique Dusée deed het goed op haar plaats en Taurus bleek een jonge ploeg, die geen antwoord had op onze snel uitgevoerde aanvallen. We konden naar hartenlust scoren door gebruik te maken van hun onverdedigde centrum.'' Toen bleek dat Taurus niet bij machte was daarop het juiste antwoord te vinden incasseerde Enervo via 14-25, 19-25, 18-25 en 19-25 dankbaar de vijf competitiepunten en bezet het verrassend de tweede plaats.

Volleer

Door ziekte van Liselotte Olthuijs en de blessure van Fleur Wissink moest coach Luuk Jothmann voor de wedstrijd tegen Protos 3 op zoek naar balans in de vrouwenploeg van Volleer. Aanvankelijk leek die snel gevonden, maar halverwege de eerste set verslapte de concentratie en ging Protos met de set aan de haal: 25-20. Jothmann: ,,Volleer herstelde zich knap. De aanval van Protos was redelijk voorspelbaar en de hardwerkende ploeg trok het initiatief naar zich toe en won de tweede set met 23-25.'' Volleer ging steeds beter spelen en had daarna weinig moeite om ook de derde (22-25) en vierde (17-25) set in winst om te zetten. ,,We hebben weer een stapje gezet en ten opzichte van de concurrentie geen averij opgelopen,'' besloot de Volleercoach.

Het mannenteam van Volleer heeft de kater van de week ervoor tegen Protos 4 kunnen wegwerken. Jerrik Figge: ,,We hadden goede afspraken gemaakt en die werden perfect nagekomen. We kenden dit team nog van vorig seizoen, toen we het een klasse lager nog tegenkwamen. Zij hadden tegen onze collectieve kracht geen weerwoord en drie sets lang speelden we zoals we dat wilden.'' Na 15-25, 20-25 en zelfs 10-25 besloot Volleer tot enkele wissels. Dat ging jammer genoeg ten koste van de stabiliteit, want Protos kon in het spoor va Volleer blijven en aan het einde van de set zelfs uitlopen naar 25-18. Met deze winst heeft Volleer bewezen dat men het niveau van de tweede klas aankan.

advertentie
advertentie