FC Driebergen koploper na winst op Altius

1 november 2012 om 00:00 Sport

0-1 Matthijs Brink, 0-2 Tolga Albayrak, 0-3 Pascal van Doorn

DRIEBERGEN - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen heeft door een 0-3 overwinning de koppositie van Loosdrecht over genomen. Driebergen trainer Bert v/d Brom had zijn mannen voorgehouden dat bij winst die koppositie heel erg dichtbij zou komen, gezien de ontmoeting tussen concurrenten Loosdrecht en Almere. En dat had de ploeg goed in de oren geknoopt. Alhoewel Driebergen de eerste tien minuten zoekende was, kende de ploeg vervolgens geen problemen meer en kwam in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong door Matthijs Brink die een goede pass van de weer herstelde Jelle Adema bekwaam binnen tikte. Een niet toegekende strafschop voor Driebergen en een niet benutte goede kans voor Brink, betekende een 0-1 ruststand. Alhoewel thuisploeg Altius in de tweede helft met meer risico ging spelen, was een aantal omzettingen van Bert v/d Brom voldoende om Altius in toom te houden. Met in de 85e minuut de 0-2 door Albayrak en in de 89e minuut de 0-3 door van Doorn, alsmede het gelijke spel van Loosdrecht versus Almere, betekende voor Driebergen het koploperschap in de derde klasse. Een prima resultaat voor een zich steeds meer profilerend FC Driebergen.