Ledenvergadering en filmvertoning Thorheim

24 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Doornse Historische Vereniging 'Thorheim' houdt haar najaarsledenvergadering op maandag 5 november 2012 in De Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn, aanvang 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Na het officiële gedeelte is er deze keer geen lezing maar er wordt een film vertoond die omstreeks mei 1966 in Doorn is opgenomen. Deze film geeft unieke beelden van middenstand, scholen, verenigingen en bewoners van Doorn van ruim 45 jaar geleden. Ooit werd deze film gedraaid in de toen welbekende bioscoop 'Ons Huis' aan de Acacialaan. Op 5 november is de reprise, met Jaap Esveldt aan de knoppen. Het wordt een avond van herkenning en nostalgie. Veel bekende plekken in Doorn zijn definitief veranderd en er zullen veel Doornaars herkend worden waarvan er sommigen niet meer in leven zijn.

De filmvertoning begint ongeveer om 20.30 uur waarbij ook niet-leden, familieleden en kennissen van harte welkom zijn. De toegang is gratis.

DHV Thorheim heeft als belangrijke doelstelling het bewaren van het Doornse culturele erfgoed. De vereniging ontwikkelt allerlei activiteiten om dit te kunnen realiseren. De vereniging kan daarbij nieuwe leden heel goed gebruiken. Belangstellenden worden van harte opgeroepen zich op deze avond als lid aan te melden bij de secretaris.

advertentie
advertentie