Duo Sans Souci presenteert Titanic CD

23 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na lang zoeken heeft Duo Sans Souci, bestaande uit violiste Annoesjka Cabo en pianist Frans van Dalen,de originele speellijst van de Titanic gevonden met daarop de 341 nummers die het repertoire vormden voor de musici aan boord. Hiermee is Duo Sans Souci het eerste ensemble ter wereld dat de muziek heeft opgenomen zoals die geklonken heeft op dit beroemde schip. De musici van de Titanic zijn wereldberoemd geworden door het feit dat zij tot het eind toe zijn blijven doorspelen. Maar wat speelden zij tijdens de reis en wanneer en in welke samenstelling? Het antwoord op deze vragen wordt gegeven tijdens een concert op zondagmiddag 11 november.

Duo Sans Souci treedt op in binnen- en buitenland maar zeker één keer per jaar wil violiste Annoesjka Cabo ook in haar eigen gemeente Utrechtse Heuvelrug spelen. Dit jaar is als locatie gekozen voor de Maartenskerk in Doorn. Deze ruimte heeft na de verbouwing de beschikking gekregen over twee grote projectieschermen waarop Duo Sans Souci beelden zal projecteren van de omslagen van de bladmuziek op de speellijst, maar ook van originele foto's van de Titanic.

Tijdens het concert wordt muziek gespeeld van de nieuwe CD: werken van Gounod, Bach en Grieg, maar ook een czardas van de Belgische componist G. Michiels en de beroemde ragtime van I. Berlin. Verder staan op het programma de Rigoletto-parafrase van F. Liszt voor piano solo en de Carmen-fantasie van Bizet voor viool en piano. Zodoende maakt het publiek kennis met de muzieksmaak uit de jaren rond 1910.

Tijdens het concert op 11 november zal de CD worden uitgereikt aan een nog nader bekend te maken persoon.

Het concert begint om 15.30 uur, de zaal gaat open om 15.00 uur. Toegang €15,-/€7,50- (CJP en kinderen tot 12 jaar). Voorverkoop bij Boekhandel van Wijnen en Binkhorst te Doorn en CD-Artline en Boekhandel J. Baas in Driebergen. Meer informatie en reserveren via 06 - 404 301 36 of duosanssouci@gmail.com. Zie ook www.duosanssouci.nl.

advertentie
advertentie