Vertoning bijenfilm

23 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Stichting De Bijentuin uit Driebergen organiseert in samenwerking met Filmhuis Parklaan en de Odin-imkerij de vertoning van de bijenfilm 'Queen of the Sun'. Na afloop van de film volgt een gesprek met de imkers van Kraaybeekerhof (De Bijentuin).

'Queen of the Sun' is een bijenfilm die een bijzondere, indrukwekkende kijk op de wereldwijde bijenproblematiek geeft. De filmmakers (bekend van de film The real dirt of farmer John) nemen de kijkers mee op een reis door de wereld van de bijenkorf en het catastrofale verdwijnen van bijen. De alarmerende en uiteindelijk opbeurende film vertelt het verhaal en de worsteling hiermee van imkers, wetenschappers en filosofen over de gehele wereld.

In de film worden lange termijn oorzaken de innige band tussen mens en bijen belicht. Het verhaal vertelt hoe langzaam de historische heilige relatie van 10.000 jaar bijenteelt verloren is gegaan. Het onthult niet alleen de problemen maar geeft ook toekomstgerichte oplossingen.

De filmvertoning zal plaatsvinden op vrijdagavond 2 november om 20.00 uur, koffie en thee vanaf 19.30 uur in Filmhuis Parklaan, Parklaankerk, Parklaan 7, Driebergen. Entree is gratis, het is mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven na afloop. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het werk van imkers van Kraaybeekerhof (stichting De Bijentuin).

Een boekentafel en de nieuwe Natuurbouwkast voor het nieuwe imkeren zullen aanwezig zijn. Voor nadere informatie: Jos Willemse 06-42133257 of mail naar post@debijentuin.nl.

advertentie
advertentie