Sinterklaas komt op 17 november aan in Driebergen

22 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Sinterklaas heeft ook dit jaar weer tijd vrijgemaakt voor een ontvangst en rijtoer in Driebergen. Het volle schema van de Sint en zijn Pieten begint om 9.30 uur in sporthal Hoenderdaal, waar het gezelschap zich na de lange reis vanuit Spanje gaat voorbereiden op het weerzien met de kinderen van Driebergen. Om 12.15 uur worden er in de hal van de sporthal foto's gemaakt, waarna de Sint om 12.30 uur met de koets vertrekt naar winkelcentrum de Sluis, waar hij met zijn Pieten om ongeveer 12.45 uur zal arriveren. De Goedheiligman zal daar ruim de tijd nemen om met de kinderen te praten en de gelegenheid bieden om foto's te maken. De Pietenband van harmonie Aurora is aanwezig om het geheel muziekaal op te vrolijken.

Tijdens het bezoek van de Sint aan de Sluis zal er, vanaf 13.15 uur, op het terrein van Huize Sparrendaal, onder begeleiding van Kamiel van der Laan, met de daar aanwezige kinderen een nieuw Sinterklaaslied worden ingestudeerd om de Sint welkom te heten.

Om ongeveer 13.15 uur vertrekt de stoet van de Sint richting Huize Sparrendaal. Het rijtuig gaat onder begeleiding van de Pietenband en geluidswagen via de Damhertlaan, Drieklinken en Buzziburglaan naar Huize Sparrendaal. Om ongeveer 13.30 uur vindt daar de officiële ontvangst door burgemeester Frits Naafs plaats. Harmonie Aurora staat opgesteld bij het bordes en zal ook daar het geheel opvrolijken met de bekende Sinterklaasliedjes, aangevuld met het nieuwe lied van Kamiel van der Laan.

Na de ontvangst, om ongeveer 14.00 uur, vervolgt de stoet zijn weg voor een rijtoer door Driebergen-Rijsenburg. De route: Vanaf Huize Sparrendaal via de Hoofdstraat naar De Traaij, waar de Sint om ongeveer. 14.15 uur hoopt te arriveren. Sinterklaas en zijn gevolg zullen op de Traaij bij De Binnenplaats uitstappen. Zij zullen dan, als het weer het toestaat, lopend de tocht vervolgen.

Bij de Dr. Hermanstraat, om ongeveer 15.15 uur, zal door het delicatessenhuis Minne en Dixy warme chocolademelk en speculaas worden geserveerd. Sint Nicolaas zal daar weer in het rijtuig plaatsnemen en de tocht vervolgen tot Restaurant Zuid Oost waar de intocht rond 16.00 uur eindigt.

advertentie
advertentie