Beter bij de les met Het Nationaal Schoolontbijt

22 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november vindt de tiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dan gaan op 2.500 basisscholen in het hele land ruim 500.000 samen ontbijten. Op 1 november vieren ook de kinderen en leerkrachten van De Ontdekkingsreis in Doorn een gezamenlijk ontbijt. Zij maken hier een bijzondere gebeurtenis van.

Alle 2.500 deelnemende scholen ontvangen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt hun ontbijtpakketten. Het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een assortiment bruin- en volkorenbrood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals fruitstroop, smeerkaas, hagelslag en fruitpasta. Daarnaast is er verse, halfvolle melk.

Lesmateriaal

Maar het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een ontbijtfeest. Met speciaal lesmateriaal is het ook een leerzaam evenement. Samen met hun juf of meester ontdekken de kinderen waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. Er is lesmateriaal voor alle groepen van de basisscholen. Voor de onderbouw is er het voorleesboek 'Het ontbijt van Thijs'. De midden- en bovenbouw kunnen kijken naar de interactieve film 'Ontbijt Broodnodig: the movie'. De hoogste groepen krijgen ook nog een kleurrijke krant met leuke doe-opdrachten. Daarnaast kunnen scholen lesmateriaal bestellen van onder meer het Oranje Fonds, Bake for Life, de productpartners en de Maag Lever Darm Stichting.

Goede doelen

Met de symbolische bijdrage van € 0,25 per ontbijt steunen scholen het Oranje Fonds, dat dit jaar ook tien jaar bestaat, en Bake for Life. Bake for Life bouwt bakkerijen in de derde wereld en biedt daarmee een beter bestaan voor gehandicapten, oorlogsslachtoffers, wezen, alleenstaande moeders en schoolverlaters.

advertentie
advertentie