Vrouwen Volleer winnen thriller van UVV/Sphynx

15 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De volleybalwedstrijd tussen de vrouwen van Volleer en UVV/Sphynx 1 (3-2) eindigde pas in de vijfde set met 17-15 winst voor Volleer. De mannen leden een 1-3 nederlaag tegen koploper VOC-Maarssen 2. Ook winst en verlies bij Enervo. De mannen versloegen Utrecht 2 met 3-1, de vrouwen verloren met dezelfde cijfers van Cito 1. De zitvolleyballers waren met 3-1 te sterk voor Allvo.

Enervo

Het mannenteam van Enervo had nog wat recht te zetten na de nederlaag van vorige week. Tegen Utrecht 2 werd met veel meer concentratie gespeeld en dat had het gewenste resultaat. Erik Smit: ,,De verdediging stond goed, de passes kwamen goed aan en zo konden we makkelijk scoren. We hielden met onze service Utrecht goed onder druk en zo was de eerste set voor ons (25-18).'' Utrecht had in de tweede set nog wel een antwoord (17-25), maar Enervo herstelde zich in de volgende sets knap. Smit: ,,We zochten de zwakke passers weer op en ons blok deed daarna de rest. Daartegenover konden wij veel over het midden aanvallen, want daar ligt een van onze sterke punten.'' Utrecht kon Enervo niet meer bedreigen (25-21 en 25-19) en zo voegde Enervo vier mooie punten toe aan het competitietotaal.

De vrouwen van Enervo troffen in Cito een betere tegenstander dan de ranglijst deed vermoeden. Marije Cortenbach: ,,Ze waren vooral verdedigend erg sterk en onze aanval had heel veel moeite met scoren. In de eerste set slaagden we er niet in de snel opgelopen achterstand weg te werken.'' En zo keek Enervo via 22-25 tegen een achterstand aan. In de tweede set lukte alles en bijna elke actie van Enervo leverde een punt op. De 25-12 was geflatteerd, hetgeen ook bleek uit het vervolg. ,,Opnieuw was het Cito dat het spel dicteerde en konden wij niet voldoende inbrengen tegen hun snelle aanvalsspel, dat keer op keer ons blok wist te verschalken.'' Na 21-25 en 22-25 leed Enervo een 1-3 nederlaag, hoewel men over de gehele wedstrijd meer punten had gescoord dan de Zeister bezoeksters.

Volleer

De wedstrijd tussen de vrouwen van Volleer en UVV/Sphynx werd een echter thriller. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de eerste set deelde UVV/Sphynx aanvallend de lakens uit en kon Volleer daar verdedigend weinig tegenover stellen (19-25). In de tweede set een collectief sterk Volleer, waarin libero Dagmar Wechgelaar in de verdediging excelleerde. Daardoor kwam Volleer aanvallend veel beter uit de verf en een overtuigende setwinst (25-14) was het resultaat. Daarna was het weer de beurt aan UVV/Sphynx (20-25) waarna Tirza Reimert op de middenpositie twee sets lang ongrijpbaar was. Zij sleurde Volleer blokkerend en aanvallend naar 25-18 setwinst en was ook met haar service goed voor directe punten. In een bloedstollende vijfde set was ook Joliska Hellinga sterk op dreef. De beide ploegen hielden elkaar tot 14-14 in evenwicht. Volleer liet het eerste setpunt op 15-14 onbenut en dat deed UVV/Sphynx op 15-16 ook. Volleer had de sterkste zenuwen: 17-15.

De Volleermannen konden een set lang koploper VOC-Maarssen 2 bijhouden. Na 11-11 sloeg Volleer een klein gaatje, dat met soms het nodige geluk, maar vooral door grote vasthoudendheid werd vastgehouden tot de 25-22 setwinst. Daarna schakelde VOC-Maarssen naar een hogere versnelling, waardoor de aanvallers regelmatig vrijuit konden scoren. Volleer moest ervaren dat het niveau van deze competitie anders is dan in de derde klas. Na 12-25 in de tweede set werd nog wel wat meer tegenstand geboden, maar VOC-Maarssen liet het niet verder komen dan 17-25 en 20-25.

Zitvolleybal

Volleer miste de zieke Saïd Mezlay en met een ploeg die en aantal licht geblesseerde spelers bevatte, werd Allvo desondanks drie sets lang kansloos gelaten. Nadat de zege was veiliggesteld (25-13, 25-16 en 25-11) werden de spelers met de minste klachten voor de vierde set in stelling gebracht. Volleer speelde in een onevenwichtige opstelling. Allvo profiteerde daar maximaal van en redde zo de eer via 11-15.