HDS deelt in een zeer matig duel de punten met Saestum

18 oktober 2012 om 00:00 Sport

1-0 Wilco van Drie, 1-1 Saestum

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS had het vizier zeker niet op scherp staan in de thuiswedstrijd tegen Saestum uit Zeist. In een zeer matige wedstrijd kwam de ploeg van trainer Jan van Dalem niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Van Dalem:" Op basis van het vertoonde spel mogen we met een punt in de handen klappen. Saestum heeft ons het leven behoorlijk zuur gemaakt." In de eerste helft speelde de thuisploeg ver onder de maat, wat ook zeker een verdienste van de Zeistenaren mag worden genoemd, die HDS nagenoeg niet in hun eigen vertrouwde spel lieten komen. Met niet meer dan een verdwaald afstandsschot van Rudi Hack, werd er dan ook gerust met een 0-0 gelijke stand. Alhoewel HDS bij aanvang van de tweede helft wat scherper uit de startblokken kwam, slaagde de ploeg er nooit in om het gewenste en gehoopte niveau te bereiken. Een goed uitgevoerde vrije trap van Wilco van Drie betekende in de 65e minuut weliswaar de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, maar van overwicht was zeker geen sprake. Een nagenoeg identieke vrije trap aan Zeister zijde betekende de verdiende gelijkmaker in een wedstrijd die het predikaat "goed voetbal" zeker niet verdiende.