Brandweer wacht op toestemming provincie

18 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - In het verleden zijn plannen gemaakt voor en onderzoeken gedaan naar nieuwbouw van een brandweerkazerne voor Maarn/Maarsbergen. Het beschikbare aantal vrijwilligers maakt de fusie noodzakelijk. Een zwaarwegend aspect voor de locatiekeuze is de opkomsttijd van de brandweer.

In april heeft de raad daarom gekozen voor de locatie Tuindorpweg (tussen ‘t Vosje en de golfbaan). De huidige Maarnse kazerne valt sowieso af wegens de aanrijtijd vanuit Maarsbergen en de gewenste woningbouw ter plaatse. Het perceel in Maarsbergen is maar net groot genoeg voor de gezamenlijke kazerne, bovendien is de inrit bij het kruispunt een groot nadeel.

De toekomstbestendige bereikbaarheid van de locatie Tuindorpweg is het doorslaggevende argument om een principe keuze te maken voor deze locatie. In de afweging weegt een mogelijk snellere realisatie op de locatie Woudenbergseweg hier niet tegen op. Er zal immers een grondtransactie met Landgoed Maarsbergen nodig zijn met betrekking tot de percelen aan de Woudenbergseweg en de Tuindorpweg.

Een definitieve keuze voor de locatie Tuindorpweg kan gemaakt worden als onder andere de provincie toestemming voor de realisatie van een kazerne op deze locatie heeft gegeven.

Dit is noodzakelijk aangezien de locatie net buiten de rode contour ligt.

advertentie
advertentie