Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Hoogenraad blijft politiek bezighouden

11 oktober 2012 om 00:00 Voorpagina

HEUVELRUG/LEERSUM - Takel- en bergingsbedrijf Hoogenraad uit Leersum blijft de gemoederen in de Heuvelrugpolitiek bezighouden. Tijdens de raadsvergadering van vorige week eiste Burgervertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) excuses van het college aan Hoogenraad voor ‘het stelselmatige tegenwerken’ van het Leersumse bedrijf door de gemeente. BVH vond geen bijval bij de rest van de partijen, al sprak een deel van de fracties zich wel uit voor een snelle oplossing voor het huisvestingsprobleem waar het bedrijf al lang mee kampt.

door Paul Nolens

Reden dat de ‘kwestie Hoogenraad’ weer actueel is, is een brief van het college aan de gemeenteraad over het Opijnenterrein, tussen Doorn en Leersum. Het terrein is eigendom van de gemeente en wordt momenteel verhuurd aan een bedrijf dat daar vrachtwagens stalt. Het bedrijf heeft in het huurcontract bedongen dat ze een deel van het terrein mogen onderverhuren. De gemeente is akkoord gegaan met de optie voor onderverhuur, maar heeft daarbij expliciet in het contract op laten nemen dat het niet onderverhuurd mag worden aan Hoogenraad.

De BVH vindt dat de gemeente met deze contractuele uitsluiting buiten zijn boekje is gegaan en probeerde daarom tijdens de raadsvergadering via een motie af te dwingen dat het college excuses maakt richting Hoogenraad.

Lees het hele verhaal vandaag in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl

advertentie
advertentie