'Griezelig echte' Elvis treedt op

9 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Unieke Engelse artiest komt naar de Heuvelrug

DRIEBERGEN / DOORN - Telkens weer zoekt de Driebergse organisator Wout Nijland naar een spectaculaire publiekstrekker om zijn Goud van Oud-festivals extra glans te geven. Voor de 35-ste aflevering die hij zaterdag 27 oktober a.s. in de theaterzaal van RCN Het Grote Bos organiseert, wordt een opvallende artiest uit Engeland ingevlogen die de tongen zeker in beweging zal brengen. Deze 'Britse Elvis' heeft in eigen land al flink furore gemaakt en zal ongetwijfeld ook de Utrechtse Heuvelrug in verbazing achter zich laten als hij 's nachts direct weer terug reist voor een optreden in Londen.

door Jan de Beer

Vorig jaar kreeg Nijland de kans om een optreden van deze Engels Elvis bij te wonen. Steve Halliday, zoals zijn werkelijk naam luidt, bezorgde hem onmiddellijk kippenvel. ,,De man is een opmerkelijke look-alike, zowel qua uiterlijk als qua stem", zegt hij. ,,Ook door zijn motoriek en zijn gehele uitstraling komt de legendarische Elvis griezelig dichtbij." Nijland wist direct dat hij Halliday wilde contracteren, maar dat bleek geen eenvoudige opgave omdat de artiest een overvolle agenda heeft. Dankzij een flinke bijdrage van de Driebergse sponsor Jaap Kempenaar is het toch gelukt om Halliday voor één avond naar Nederland te halen. Hij zal op het podium van Het Grote Bos twee shows verzorgen: zowel uit de vroege rock & roll-periode van Elvis als uit de latere G.I.Blues-periode. Halliday wordt hierbij begeleid door de The Explosion Rockets uit Brabant. Deze groep is al meerdere keren tot beste rock & roll-band van Nederland gekozen.

De avond bevat overigens nog meer verrassingen. De Nederlandse Connie Francis komt het publiek met aanstekelijke petticoat-muziek in nostalgische sferen brengen en het swingende indo-orkest Tjendol Sunrise zal aantonen waarom de groep een ijzeren reputatie als 'één der meest opwindende live-bands' heeft opgebouwd. Dit orkest mocht enige tijd geleden een speciaal optreden voor koningin Beatrix verzorgen en heeft onlangs op een gerenommeerd Amerikaans label meerdere cd's uitgebracht. De avond wordt afgesloten met rock van eigen bodem. De bekende Heuvelrugband Carola & The Senior Rockets brengt zeer dansbaar oud en nieuw repertoire.

Het Goud van Oud-festival begint al om 19.15 uur en duurt tot in de kleine uurtjes. Kaarten à € 18,50 zijn in Driebergen te verkrijgen bij Drankenspecialist De Mol aan de Traaij en in Doorn bij De Notabelen aan Plein 1923. Ook ken men kaarten bestellen via www.paylogic.nl of in alle Primera shops. Meer informatie is te vinden op: www.wnproductions.nl

advertentie
advertentie