Grote namen muziekwereld op Kasteel Amerongen

9 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In het Huys van Kasteel Amerongen vindt op zondag 28 oktober een klassiek concert plaats. Die dag valt de eer te beurt aan twee grootheden om gebruik te maken van de grote zaal als concertplaats. Stefan Hofkes (piano) en Nicholas Shipman (klarinet) zullen van zich laten horen.

Musicus Stefan Hofkes studeerde piano bij Ton Hartsuiker, Bernard Haitink en leidde het Boston Symphony. Nu combineert hij artistiek leiderschap en dirigeren van de symfonieorkesten van Reading en Bristol met het spelen van veel kamermuziek over de hele wereld. Hij werkte met Thijs van Leer en Louis van Dijk.

Nicholas Shipman studeerde in Londen bij Thea King en Joy Farall. In 1999 won hij de Croydon Symphony Orchestra Soloist Award en de Times roemde hem als Star. Hij soleerde bij diverse Engelse orkesten, speelde als kamermusicus in heel Europa en in de Verenigde Staten.

Zij zullen vier meesterwerken ten gehore brengen: van smeltende romantiek tot duivelse variaties voor piano en klarinet. Ook Engelse klanken worden ten gehore gebracht. Gestart wordt met Camille Saint-Saens (Sonate voor klarinet en piano opus 167), vervolgens van Frederic Chopin de Prelude opus 28, no 19 , genaamd de Regendruppel Prelude. Aansluitend worden van Ralph Vaughan Williams 5 Folksong arrangementen gespeeld en het concert wordt besloten met Fantasia over 'La Traviata' van Guiseppe Verdi/ Lovreglio.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 28 oktober, om 17.00 uur in de grote zaal van Kasteel Amerongen, Drostestraat 20 in Amerongen. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 12,50. Om kaarten te bestellen bij het Secretariaat Vriendenkring Kasteel Amerongen, kan een mail gestuurd worden naar marja.kool@planet.nl onder vermelding van 'Concert 28-10-12' en het adres waar de kaarten naartoe kunnen worden gestuurd. Rekeningnummer: 6163 ten name van Stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen. Warme kleding wordt geadviseerd.

advertentie
advertentie