Dalto wint van PKC/Hagero

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na de vele regenbuien vrijdagnacht en zaterdagmorgen knapte het gelukkig in de loop van de zaterdagmiddag op en was het in een heerlijk herfstzonnetje niet verkeerd om de laatste wedstrijd op het veld te aanschouwen. Het duel met PKC mondde uit in een aantrekkelijke wedstrijd die uiteindelijk door Dalto werd gewonnen (23-21).

De nog niet helemaal van haar enkelblessure herstelde Lieveke Meiling had op de bank gezelschap gekregen van Otto Fabius; die tijdens de training zijn vinger gebroken heeft. De schade viel gelukkig mee: een klein breukje/scheurtje waardoor de zaalvoorbereiding waarschijnlijk niet in gevaar komt.

Dalto liet vanaf de eerste minuut zien dat ze er zin in hadden en ging goed van start met een eerste schot van Barbara Brouwer vanaf de achterlijn. PKC had het antwoord direct klaar en zo stond er al supersnel een 1-1 score op het bord. Het Dalto publiek ging er even goed voor zitten want terwijl PKC vanaf de strafworpstip een kans aan zich voorbij liet gaan was het Dalto dat gas gaf en via twee doelpunten op rij van Maarten van Brenk naar een 4-2 voorsprong ging. PKC miste vervolgens nog een keer vanaf de strafworpstip en hierdoor waren ze toch wel even van slag.

Op de tribune verwachtte het publiek wel dat PKC zich zou herpakken; er zit niet voor niets zoveel (Oranje) talent in dat team maar voorlopig bleef de terugkeer in de wedstrijd van PKC nog even uit. Dalto bleef het initiatief houden met veel mooi opgezette aanvallen. Het was Jesper Oele die zo'n volgende leuke aanval met een afstandsschot afrondde (5-3). De flow ging nog even door toen Barbara Brouwer een vrije bal en Jesper Oele nogmaals van afstand scoorde (7-4).

Toch kwam PKC meer en meer in de wedstrijd en scoorde vier keer op rij. Het initiatief lag nu bij PKC en Dalto keek opeens tegen een 7-8 achterstand aan.

Het was nu zaak om bij te blijven en PKC niet de kans te geven verder uit te lopen. Die onuitgesproken boodschap had de ploeg begrepen en Dalto ging op jacht naar de gelijkmaker. Vooralsnog lukte dat niet want ondanks mooie aanvallen en evenzoveel kansen volgden er geen doelpunten. Geduld is een schone zaak en het was uiteindelijk Paula Bos die met een mooi afstandschot de gewenste gelijkmaker binnen schoot (8-8).

Vanaf de strafworp kreeg Dalto de kans om het initiatief weer naar zich toe te trekken maar ook in deze wedstrijd werd weer duidelijk dat strafworpen geen zekerheidje meer zijn voor een doelpunt; Gelukkig viel dan even later toch een doelpunt uit een schot van Maarten van Brenk (9-8). PKC ging weer op jacht en maakte gelijk. Maar Bart Nieuwenweg hield het initiatief aan Dalto zijde en met een afstandsschot schoot hij Dalto weer op voorsprong. Vlak voor rust bracht PKC van afstand de ploegen weer op gelijke hoogte en met de 10-10 zoeken de teams de kleedkamer op.

Na rust was het PKC dat als eerste scoorde maar hierna nam Dalto het weer over: met drie doelpunten op rij en zo was was er weer een kleine voorsprong (13-11). Met het benutten van een korte kans kwam PKC weer dichterbij maar met een mooie actie naar binnen scoorde Maarten van Brenk een doorloopbal (14-12). Onder luide aanvoering van de supporters ging Dalto op zoek naar meer. Die aanmoedigingen hielpen zeer zeker en na een aanval over alle schijven met daarin Paula Bos die met haar snelle actie de beide PKC-dames naar zich toe trok, stond Dide van Eck helemaal vrij op 5 meter van de korf en op die afstand is zij dodelijk: 15-12!

De Dalto supporters kregen er steeds meer zin in en jutten de ploeg nog een beetje op en het resultaat was een actie van Jesper Oele die Bart Nieuwenweg afrondde: 16-12.

Een strafworp tegen was dit keer wel een doelpunt maar Jelle Steenbeek antwoordde gelijk met een afstandsschot. De doelpunten volgden elkaar nu in rap tempo op: Jesper Oele en Barbara Brouwer zorgden voor de 19-15. Hierna was de koek even op en dat stelde PKC in staat om orde op zaken te stellen. Langzaam maar zeker kropen ze dichterbij; bij 19-18 werd strafworp nummer drie gemist, maar even later kwam PKC toch weer op gelijke hoogte (19-19). Het laatste deel van de wedstrijd werd dan toch nog spannend.

Dalto liet zich echter niet van de wijs brengen en ging gewoon door met het eigen spelletje: het aanvalsvak bracht Bart Nieuwenweg in de punt en hij deed wat hij moest doen, scoren: 20-19. Het publiek ging nogmaals achter de ploeg staan en in de volgende aanval was het tien keer schieten voor een kwartje. De bonus was voor Dide van Eck die een kansje van dichtbij niet aan zich voorbij liet gaan: 21-19. De laatste vijf minuten waren ingegaan en Dalto zette nog een keer aan. Een snelle sprint naar binnen van Barbara Brouwer wordt onjuist afgestopt en de strafworp werd keurig door Jelle Steenbeek benut: 22-19.

De wedstrijd leek binnen, maar PKC probeerde toch of er nog wat uit te halen viel en scoorde twee keer achter elkaar (22-21). Op de tribune werd het al wat onrustiger maar voordat PKC kon doordrukken was het Bart Nieuwenweg die definitief de trekker over haalde met een mooi schot: 23-21. Gelijk daarna floot de goed leidende scheidsrechter af.

Vanaf 15 oktober starten de voorbereidingen voor de zaal. De eerste wedstrijd wordt op 10 november gespeeld. Dalto start dan met een uitwedstrijd tegen NIC/Alfacollege.

Doelpuntenmakers: Jelle (2), Dide (2), Paula (2), Jesper (3), Babs (4), Maarten (4) en Bart (6).

advertentie
advertentie