Bos blijft brood bakken in Maarsbergen

11 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Eerlijk en rechtvaardig noemt burgemeester Frits Naafs de overeenstemming die is bereikt met Bakkerij Bos. De broers Henk en Jan Bos stonden - sinds buren in 2009 bij de gemeente op handhaving aandrongen - voor de opgave te voldoen aan de wet- en regelgeving.

door Monique José Timmermans

Voor Naafs speelde behoud van werkgelegenheid in Maarsbergen een grote rol. ,,Bijna onverenigbaar met de eisen die de wet stelt.” Henk Bos erkent voor noodoplossingen te hebben gekozen om de onderneming draaiende te houden, die de grens van de regelgeving overschreden. ,,Te ondernemend om de tijd af te wachten”, meent zijn broer Jan. Het verwijderen van de grote groene silo’s, het niet meer afspuiten van de vrachtwagens op het terrein naast de voormalige winkel, de opslag van gevaarlijke stoffen in de zeecontainer staken en het verminderen van de geluidsoverlast is het antwoord van de broers op de klachten, waarna het handhavingsverzoek is ingetrokken. ,,Het heeft forse investeringen van ons gevraagd, aangezien we met de verplaatsing de silo’s moesten voldoen aan nieuwe normen.”

Dit alles resulteert erin dat Bakkerij Bos brood kan blijven bakken aan de Tuindorpweg. Maar er is meer nieuws te melden. ,,We hebben Bakkerij van Snippenberg in Ede overgenomen. Door het herinrichten van de productie krijgen we meer lucht in Maarsbergen.” Met de zeven winkels ‘Snip’ en centrale bakkerij wordt Bos bijna twee maal zo groot. Het 40-koppige personeelsbestand in Maarsbergen wordt uitgebreid met 35 werknemers in Ede, waarvan er 20 in de winkels staan. ,,De wens om te groeien met het bedrijf, samen met het zoeken naar een oplossing in Maarsbergen heeft geleid tot de overname”, aldus de gebroeders.

Het banket voor beide bedrijven wordt straks allemaal in Ede gemaakt en het brood in Maarsbergen gebakken. Distributie naar de klantenkring in de regio vindt ook vanuit Maarsbergen plaats. In die nieuwe situatie blijven er 35 mensen in Maarsbergen werken. Uiteindelijk is de wens om beide productiebedrijven in Maarsbergen te vestigen, centraal tussen de klanten. Het nieuwe bedrijventerrein is daarvoor nog steeds in beeld. ,,We hebben nu 7 jaar de tijd om die plannen te realiseren.” De benodigde 3500-4000 m2 grond die daarvoor nodig is, heeft het bedrijf nog niet aangekocht.

advertentie
advertentie