Traaij-stoepen deels hersteld

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De afgelopen weken zijn de stoepen op het middendeel van de Traaij opnieuw bestraat. Hoewel het plaveisel op de gehele Traaij in tamelijk deplorabele toestand verkeert, is voorlopig alleen het slechtste deel aangepakt. Tussen Nassaulaan en Lindelaan is de looproute aan beide zijden zo veel mogelijk geëgaliseerd. Maandag werd het werk voltooid.

ODC hoopt op nóg een ‘potje met geld’

door Jan de Beer

Nadat de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC) al jaren bij de gemeente had aangedrongen op herstel, kreeg men een maand geleden eindelijk de melding dat er voor de aanpak van het beroerdste deel financiële ruimte was gevonden. De ODC was daar bijzonder verheugd over en heeft het opgevat als een blijk van waardering voor wat de ondernemers de afgelopen jaren gedaan hebben om de Traaij gezellig te houden.

Han Roeten en Hans van Vugt, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter, kwamen afgelopen maandag persoonlijk een kijkje nemen bij de voltooiing van het laatste stukje van de renovatie. ,,Het plaveisel lag hier al sinds 1985, dus dan kan je verwachten dat het niet meer zo best is”, zei Han Roeten. ,,We vinden het zeer positief dat de gemeente gehoor heeft gegeven aan ons verzoek maar we hopen natuurlijk dat nu ook nog voor een ander slecht deel, de voetpaden tussen de Laan van Blommerweert en Albert Heijn, een potje met geld gevonden kan worden. Binnenkort wordt de aankleding met bloemenmanden aan de lantaarnpalen vervangen door de bekende winterse feestverlichting en het zou prachtig zijn als er tijdens deze drukke winkelperiode in de laatste maanden van het jaar soepel gewandeld kan worden op de Traaij.”

advertentie
advertentie