Informatiebijeenkomst ontmoetingscentrum dementie

1 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug voor mensen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers zijn centra waar zowel voor de mens met dementie als voor de mantelzorger een ondersteuningsprogramma wordt georganiseerd. In april is het eerste Ontmoetingscentrum UH 'De Vijver' in Driebergen open gegaan en op 11 september is het Ontmoetingscentrum UH 'Amerongen' open. Voor mensen met dementie is er een dagsociëteit waar men van 10.00 uur tot 16.00 uur een gevarieerd activiteiten programma kan volgen om zo vaardigheden op peil te houden en de dementie te vertragen. De dagsociëteit in Ontmoetingscentrum ' De Vijver' is open maandag, woensdag en vrijdag en de dagsociëteit in Ontmoetingscentrum 'Amerongen' op dinsdag en donderdag. Belangrijke terugkerende activiteiten zijn bewegingsactiviteiten en geheugentraining. Voor mantelzorgers worden er informatiebijeenkomsten, mantelzorgersgespreksgroepen en spreekuren georganiseerd.

Casemanagers van het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug Bea Dillen en Ella van Ginkel informeren geïnteresseerden op 15 oktober over de mogelijkheden in de regio. Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Wanneer: Maandag 15 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur. Waar: Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug 'De Vijver' (lokaal 7), Vijverlaan 10 te Driebergen. Deelname is gratis. Informatie en aanmelding: 0343 555401, w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie