De Wijngaard wint schoolkorfbaltoernooi

1 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD verzorgde woensdag 26 september het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Vorig jaar werd het festijn geteisterd door hevige regenval en ook nu waren de vooruitzichten niet denderend, maar de Doornse scholieren konden uiteindelijk onder prachtige weersomstandigheden hun wedstrijden spelen. Mooi was dat bijna alle scholen dit jaar teams hadden afgevaardigd. Het toernooi was daarmee een stuk groter en aantrekkelijker dan vorig jaar.

Voor de groepen 7 en 8 konden dit jaar twee poules worden geformeerd en dat betekende dat pas na een heuse finale de winnaar bekend zou worden. In de poules was de strijd hevig; uiteindelijk wisten de Kameleon en de Wijngaard zich voor de finale te plaatsen. In die eindstrijd waren de goals duur. De Wijngaard nam de leiding maar de Kameleon maakte verdiend gelijk. Kort voor het einde scoorde de Wijngaard nogmaals en hoewel de Kameleon in de slotminuten hevig aandrong en enkele grote kansen kreeg, wist het niet meer tot een doelpunt te komen. Daarmee werd de Wijngaard schoolkampioen van Doorn.

In de groepen 5 en 6 werd in een poule gespeeld. Ook hier was de spanning groot. Daltonschool Nicolaas en de Wijngaard hadden aan het eind evenveel punten maar het doelsaldo van de Nicolaas was net een klein beetje beter en daarmee werd die school winnaar.

De spanning bij de groepen 3 en 4 was een stuk minder. Hoog Moersbergen stak er in deze categorie hoog boven uit en dat betekende dat deze school winnaar werd en er met de eerste prijs vandoor ging.

Om vijf uur kon het toernooi worden afgesloten met de prijsuitreiking waarbij alle deelnemers ook nog een klein aandenken van KCD meekregen. Volgend jaar wordt eind september opnieuw gespeeld waarbij ingezet zal worden op een verdere groei en deelname van alle Doornse scholen.

advertentie
advertentie