HDS toont karakter en houdt drie belangrijke punten in huis

4 oktober 2012 om 00:00 Sport

1-0 Wilco van Drie, 2-0 Reinder Busstra

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS behaalde een fraaie en op basis van een juiste instelling 2-0 overwinning op AFC Quick 1890 uit Amersfoort. HDS trainer Jan van Dalem:" We hebben de gehele wedstrijd goed vanuit de organisatie gespeeld. Dat verdient absoluut een compliment voor mijn team." Alhoewel het de eerste vijf minuten van de wedstrijd aftasten was van beide ploegen, kreeg thuisploeg HDS al in de 9e minuut een beste kans en ging een volley van Mark van Woudenberg in de 26e minuut maar net naast. Daarnaast was het HDS goalie Bart van Deukeren die met tal van schitterende reddingen zijn ploeg tot aan de rust op 0-0 hield. Van Dalem gaf tijdens de rust zijn team aan om vooral te blijven voetballen daar de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid op details zou worden beslist. Na weer een aantal reddingen van van Deukeren, was het in de 73e minuut van Drie die HDS naar 1-0 schoot. Nog geen vijf minuten later was het Busstra die op voorgeven van Jasper van Dam de bevrijdende 2-0 binnen kon tikken. Met ver in de extra tijd nog een knappe redding van de HDS doelman, bleef het bij een belangrijke driepunter voor de thuisploeg.