Nuttige overwinning van FC Driebergen op de Posthoorn

4 oktober 2012 om 00:00 Sport

0-1 Matthijs Brink

DRIEBERGEN - FC Driebergen behaalde tegen de Posthoorn uit en in Amersfoort een nuttige 0-1 overwinning. Driebergen dat weer kon beschikken over Tolga Albayrak, maar daarentegen Pascal van Doorn moest missen (nekblessure), had eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd veldoverwicht, maar wist daar lange tijd geen gebruik van te maken. Een fysiek op het randje spelende Amersfoortse ploeg hanteerde eigenlijk alleen maar de lange bal wat nauwelijks enig gevaar voor Driebergen opleverde. Ondanks een scala aan vrije trappen voor de ploeg van trainer Bert v/d Brom bleef het tot aan rust 0-0. Een met meer risico spelende Amersfoortse formatie kreeg in de 69e minuut de kous op de kop door een prachtige treffer van Matthijs Brink, die vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard in de bovenhoek schoot (0-1). Met nog een laatste kans in de 80e minuut voor Brink eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een meer dan verdiende 0-1 overwinning voor FC Driebergen die daarmee mede koploper is in de zaterdag derde klasse. Weliswaar een matig duel, maar drie belangrijke punten.