Kinderboekenweek ook in Maarn geopend

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Ontdekkingsreiziger Bob, alias meester Cees, is nieuwsgierig en komt tijdens zijn reizen over de wereld veel tegen. Tijdens een schoolvoorstelling waar ook diverse juffen in meespelen werd de Kinderboekenweek op De Ladder geopend.

‘Begrijpend lezen is de basis voor alle vakken’

door Monique José Timmermans

‘Hallo Wereld’ is het landelijke thema en daar is veel omheen te verzinnen. Marry Grasman vertelt dat zij met twee collega’s tijdens een middag bij Kunst Centraal inspiratie heeft opgedaan. ,,Ten eerste hebben we daar de voorstelling gezien en de kapstok gekregen om deze op school op te kunnen voeren. Daarnaast hebben we workshops gevolgd over bijvoorbeeld de knutselmogelijkheden rond het thema.” De kinderen gaan de komende periode diverse werkjes maken, die tijdens een tentoonstelling volgende week worden gepresenteerd aan de ouders.

De Kinderboekenweek is één van de projecten die De Ladder samen met Kunst Centraal doet. Daarnaast krijgen de leerlingen tijdens hun basisschooltijd elk schooljaar een project uit het kunstmenu en één uit het cultuurmenu. Na 8 jaar zijn alle (podium)kunsten, zoals dans, toneel of schrijven aan bod geweest. En vanuit het cultuurmenu zijn zeer lokale culturele hoogtepunten bezocht. Zo is er binnenkort een rondje rond de (Dorps)kerk.

Maar de Kinderboekenweek gaat vooral over lezen, een vak waar de school buitengewoon veel aandacht aan besteedt. Grasman: ,,Goed lezen is de basis voor alles. Bij alle vakken komt het lezen om de hoek kijken. Aardrijkskunde, geschiedenis, maar ook het rekenen is verpakt in verhaaltjes. Op de middelbare school is goed lezen bij de verschillende vakken een voorwaarde.”

Lees meer in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van vandaag.

advertentie
advertentie