Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Oplichter gezocht

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN/VEENENDAAL - Op dinsdagmiddag heeft een oplichter vermoedelijk twee keer met vals geld betaald. De politie roept ondernemers op om direct 112 te bellen als iemand probeert te betalen met vals geld.

Omstreeks 14.30 uur belde een ondernemer naar de politie dat een man met een vals briefje van vijftig euro had geprobeerd te betalen in een winkel aan de Tuindorpweg in Maarn. Toen de ondernemer vervolgens andere winkeleigenaren ging waarschuwen, had de man al toegeslagen in een andere winkel in de straat. De oplichter was er na het betalen met het valse geld snel vandoor gegaan. Agenten zochten in de omgeving naar de man, maar troffen hem niet meer aan.

Rond 15.00 uur wilde vermoedelijk dezelfde oplichter iets kopen in een winkel aan de Passage in Veenendaal. Een medewerker ontdekte dat het briefje van vijftig waarmee hij wilde betalen vals was en belde de politie. De oplichter ging er snel vandoor in de richting van de Tuinstraat. Agenten gingen op zoek naar hem, maar vonden hem niet meer.

Signalement: lichtgetinte man, 20 jaar, 1.90 meter, krullend haar, tenger postuur, - zwarte glimmende jas met een rood opvallend embleem op de borst.

De politie is op zoek naar getuigen. Neemt contact op via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook, belt dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie