Minne en Dixy maken nieuwe start

25 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Veel mensen vinden het gedurfd en zijn ook heel erg benieuwd hoe het gaat worden", vertellen Minne en Dixy Veenstra. Hun specialiteitenhuis op de hoek van de Traaij en de Dokter Hermansstraat was al 33 jaar lang een vertrouwd adres voor allerlei smakelijke delicatessen. Groot was dan ook de verbazing van het Driebergse winkelpubliek toen de zaak enkele weken geleden helemaal leeg bleek te zijn en een grote verbouwing werd gestart. ,,Sommigen dachten dat we gestopt waren, maar het tegendeel is het geval, we maken een nieuwe start", lachen Minne en Dixy.

door Jan de Beer

Ze leggen uit dat zij het idee voor een complete metamorfose van hun bedrijf al langer in overweging hadden genomen. ,,We zijn nu allebei 56 jaar dus het duurt nog even voor we met pensioen gaan. Daarom hebben we besloten om, ook met het oog op een eventuele overname in de toekomst, de zaak nog eens helemaal te verbouwen."

Zowel van buiten als van binnen gaat het er geheel anders uitzien, beloven Minne en Dixy. ,,De kleurstelling en de inrichting zullen voor een totaal nieuwe uitstraling zorgen. Maar ook gaan we ons meer richten op allerlei vers-producten. Verder komt er een mogelijkheid om balsamico-olie te tappen en er zullen tapas-hapjes verkrijgbaar zijn. Natuurlijk kan men ook nog altijd bij ons terecht voor noten, bonbons, wijn, uiteenlopende vleeswaren en buitenlandse kaas." De naam Minne en Dixy blijft gehandhaafd, maar wel met de wervende toevoeging 'Een paradijs van heerlijkheden'. ,,Zo werd onze winkel ooit eens spontaan door iemand omschreven en dat leek ons een prima slogan. Het komt op de zonneschermen en onze schorten te staan."

De officiele heropening van de zaak vindt volgende week donderdag 4 oktober plaats. ,,Omdat onze zaak al 33 jaar vrijwel het zelfde uiterlijk had, zullen mensen waarschijnlijk verrast zijn door de vernieuwing", zeggen Minne Dixy. ,,Maar dan zullen ze ook merken dat één ding niet is veranderd: de warme gastvrijheid. Want dat is iets dat we altijd zullen handhaven."

advertentie
advertentie