BC Doorn boekt uitoverwinning

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag met 3-5 Badminton Vereniging Houten verslagen. De Doornaren maakten het verschil in de laatste twee dubbels.

In de eerste dubbelpartij traden namens Houten Edwin Verstege en Elmar Follong aan. Zij versloegen overtuigend het Doornse koppel René Sondervan en Leon van Kempen (21-15; 21-14). De volgende dubbel daarentegen kwam op het conto van de bezoekers. In twee games wonnen Frank Koudijs en Freek Petersen van de Houtense vader en zoon Posthumus.

In de singles moest Koudijs flink aan de bak, maar hij slaagde erin om in drie games te zegevieren over Eelke Posthumus. Ook in de single van Eelkes zoon Mark moest een derde game de beslissing brengen. Deze partij eindigde wél in een Houtense overwinning. Met 21-11; 16-21; 21-18 moest Freek Petersen net het onderspit delven.

Driemaal

Driemaal werd er zondag een single met drie games gespeeld. De derde ging tussen Edwin Verstege en Doornaar Leon van Kempen, waarbij de laatste aan het langste eind trok. De enige single die in twee games gespeeld werd, mondde uit in een Houtense zege.

Na de eerste twee dubbels en alle vier de singles was daarmee de tussenstand 3-3. In de afsluitende dubbels bleek Doorn over een langere adem te beschikken. Zowel het koppel Van Kempen/Petersen als Sondervan/Koudijs won gedecideerd in twee games.

advertentie
advertentie