Verdiende overwinning voor FC Driebergen

27 september 2012 om 00:00 Sport

1-0 Matthijs Brink, 1-1 Davy van der Zaken, 2-1 Pascal van Doorn

DRIEBERGEN - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen behaalde in eigenhuis een knappe en verdiende overwinning op naast concurrent FC Almere. Alhoewel de Driebergenaren in de eerste twintig minuten van de eerste helft de betere ploeg waren en al in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong kwamen, zakte de ploeg van trainer Bert v/d Brom in het tweede deel van de eerste helft ver terug en was de organisatie volledig kwijt. Dat betekende in de 30e minuut de gelijkmaker voor een matig spelend Almere. De 1-1 ruststand gaf op dat moment de juiste verhouding aan. In de tweede helft een sterk spelend Driebergen dat eigenlijk de gehele wedstrijd domineerde en dat in de 81e minuut loon naar werken kreeg door een treffer van de goed spelende Pascal van Doorn. Almere kon niet meer dan op de counter spelen en was vooral op links gevaarlijk. Maar een laatste slotoffensief van Almere werd door Driebergen vakkundig gepareerd, waardoor de thuisploeg drie belangrijke en zonder meer verdiende punten kon toevoegen aan het totaal. FC Driebergen blijft door deze overwinning meedraaien in de top van de derde klasse.