Unieke open dag bij Bed and Breakfasts

20 september 2012 om 00:00 Nieuws

Overnachten in een bed en breakfast is populair. Gasten zijn op zoek naar een comfortabele mogelijkheid, liefst in een bijzonder pand en een aantrekkelijke omgeving. In alle rust ontbijten en persoonlijke aandacht van de gastvrouw of heer, dat is wat de gasten op prijs stellen. Elly van Leeuwen, van B&B Klein Groenbergen in Leersum:,,Naar aanleiding van een idee van Laura Vercammen (gastvrouw van B&B in Houten) is de website www.goeden8.nl in het leven geroepen. Daar wordt promotie gemaakt voor alle aangesloten B&B’s in de Kromme Rijnstreek. Maar dat niet alleen. We gaan beginnen met het organiseren van twee open dagen bij alle aangesloten B&B’s en hopen met deze site andere B&B’s in het hele land te motiveren zich bij ons aan te sluiten.’’

LEERSUM - Ongedwongen een B&B binnenlopen. De sfeer proeven, de mogelijkheden bespreken met de gastvrouw of heer? Op zaterdag 29 september is dat mogelijk tijdens een open dag bij alle deelnemende B&B’s van de Kromme Rijnstreek.

door Marjan van den Dorpe

De open dag is een toegevoegde waarde voor (nieuwe) gasten en maakt een bezoek aan een locatie laagdrempelig. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen en vragen stellen. Van Leeuwen:,,Dit initiatief is nieuw in ons land. We verwachten dan ook dat er veel belangstelling voor zal zijn. Per jaar proberen we twee open dagen te organiseren. Eén in september en één in maart.’’ De deelnemende bed en breakfasts zijn te herkennen aan een raamposter. Elke open dag begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De eerste is op 29 september aanstaande. Alle locaties zijn te vinden op de website. Voor gastvrouwen en/of heren van overige B&B’s is de mogelijkheid zich aan te melden.

Dat kan ook via de website www.goeden8.nl Na aanmelding krijgt de betreffende locatie een eigen website toegewezen. De kosten van aanmelding zijn € 25,00 per jaar exclusief btw. Het ligt in de bedoeling dat na de eerste open dag er een evaluatie komt. Ideeën en tips van gasten en collega’s zullen dan worden uitgewisseld.

advertentie
advertentie