Pink Panthers na half uur over de knie

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van The Pink Panthers werkten afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd in de ereklasse af. Vice-kamioen van Nederland Rugbyclub 't Gooi uit Naarden was de tegenstander. Eventjes konden de Panthers de nummer twee van Nederland bijbenen. Na een half uur was het verzet echter gebroken. 't Gooi won uiteindelijk simpel en ruim: 8-53.

Vrijwel meteen oefenden de mannen uit het Gooi veel druk uit op de Driebergenaren. In de zesde minuut wisten de bezoekers de scoren te openen met de eerste try van de wedstrijd: 0-5. Ondanks aandringen van de bezoekers kwamen the Panthers toch langzaam aan in hun geliefde spelletje toe. De bal ging snel van links naar rechts totdat er een gat viel in de verdediging. Jeff Nuijten dook in het gat en wist zijn naar binnen snijdende broer Glenn te vinden. Hij scoorde de 5-5, helaas volgde er geen rake conversie. Na een klein half uur scoorde 't Gooi zijn tweede try, nu met de conversie: 5-12.

Twee minuten na de score van de rugbyers uit Naarden, pakte Roy van Viegen een gele kaart, waardoor hij tien minuten vanaf de kant moest toekijken. Doordat de Panthers druk waren met de reorganisatie van de posities sloegen de Gooier mannen toe in de resterende tien minuten van de eerste helft scoorde ze nog twee tries waardoor de ruststand op 5-31 werd gezet.

In de tweede helft konden The Pink Panthers geen vuist meer maken, al scoorden ze nog wel via een penaltykick door Ambrose Barends. 't Gooi stelde daar nog vier tries tegenover, waardoor de eindstand op 8-53 werd bepaald.

Het tweede senioren team van the Pink Panthers is de competitie wel goed begonnen. Het tweede team bestaat uit een flinke groep jonge spelers waarvan en een deel net gestart is met het rugbyspel. Het team heeft dit seizoen als doel uit de 4de klasse te promoveren om een betere aansluiting te krijgen bij het eerste, dat vijf klasses hoger speelt. Onder leiding van enkele spelers van het eerste, die door omstandigheden niet meer voor het vlaggenschip kunnen spelen, maken de nieuwkomers van het tweede team er tot nu toe een rugbyfeest van. Vorige week werd in Naarden met 7-90 gewonnen van RC 't Gooi 4 en nu, op eigen veld, kwamen de URC4 spelers op alle fronten tekort: 143-0.

Het eerste team van The Pink Panthers krijgt door internationale verplichtingen van rugby Nederland de eerste twee weekeinde vrij waarna op zaterdag 6 oktober weer een zware wedstrijd tegen het mede gepromoveerde Waterland op het schema staat.