BC Doorn start competitie met gelijkspel

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het eerste team van Badmintonclub Doorn is de competitie begonnen met een gelijkspel. Thuis in Sporthal Steinheim werd het zondag 4-4 tegen het Amersfoortse BAN.

In deze wedstrijd maakte Leon van Kempen een uitstekend debuut in het hoogst spelende Doornse team. Samen met René Sondervan won hij de eerste dubbelpartij. BAN kwam echter meteen sterk terug. Het Amersfoortse koppel Jan Molenkamp en Sebastiaan Kok rekende in twee games af met Frank Koudijs en Peter van Beek.

Doorn liep vervolgens weer uit, doordat Sondervan en Van Kempen elk hun single wonnen. Daarmee was halverwege de wedstrijd de stand 3-1. En wederom kwamen de Amersfoorters langszij. Jan Molenkamp en Remco Stoffer sloten beiden hun singlepartij winnend af.

Na zes van de acht partijen die in competitieduel gespeeld worden, stond het 3-3. De laatste twee dubbels moesten de doorslag geven. BAN kwam daarbij aanvankelijk op voorsprong. Jan Molenkamp en Remco Stoffer wonnen namelijk in twee games van Peter van Beek en René Sondervan.

Ditmaal was het Doorn dat de achterstand inliep. Freek Petersen en Frank Koudijs versloegen in 3 games Sebastiaan Kok en Simon van den Berg. Daarmee brachten ze de eindstand op het scorebord.

Andere Doornse teams

Ook drie andere Doornse badmintonteams speelden zondag in Steinheim hun eerste competitieduel. Het tweede team walste over het team van Smashing uit Wijchen heen. Zonder de bezoekers ook maar één game te gunnen, behaalden de Doornaars de maximale score: 8-0.

Het derde seniorenteam van BC Doorn deed ook goede zaken. Met 7-1 werd BC Amersfoort aan de kant gezet. Het tweede Doornse jeugdteam had meer moeite met zijn tegenstander. Met 0-8 verloor het van de jeugd van BAN.

Het eerste jeugdteam van Doorn speelt pas aanstaande zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd.

advertentie
advertentie