Nieuwsrubriek van Kinderboerderij 't Woelige Nest

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

Walnotenboom gekapt

In de schapenwei is op 8 september de oude walnotenboom gekapt. De boom bleek behoorlijk ziek te zijn. Zo was het midden van de stam al helemaal hol. Hoewel de boom de kinderboerderij een mooi groen uiterlijk gaf, is het voor de veiligheid op de boerderij juist geweest dat de boom is gekapt. Er wordt binnenkort een nieuwe walnotenboom geplant.

Activiteit IVN - bodemdieren zoeken

De IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn organiseert op zaterdag 29 september 2012 van 14.00 tot 16.00 uur op de kinderboerderij een speurtocht naar bodembeestjes. We gaan op jacht in de ecologische tuin van de kinderboerderij naar al die scharrelaars tussen het afgevallen blad, onder de stenen en het rottend hout, in de spleten van de gestapelde tuinmuur en natuurlijk in de grond. Daarna gaan we onderzoeken welke diertjes we hebben ontdekt. Met microscopen en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en inkleuren op de grote zoekkaarten die de kinderen mee naar huis mogen nemen. De gidsen zullen vertellen hoe de verschillende diertjes leven en hoe ze de komende winter proberen te overleven. Dit belooft weer een actieve, spannende, leerzame, maar vooral ook leuke natuurmiddag te worden. Dus zorg dat je erbij bent en breng gerust je vader en moeder of opa en oma mee! Deelname is gratis en hoeft niet vooraf besproken te worden. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Dick Vlot, telefoon: 0343 - 516137 of www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie