Foto's maken met Robert Zwart

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse fotograaf Robert Zwart start 8 oktober met een basiscursus digitale fotografie. Deelnemers leren alles over cameratechniek, het omgaan met licht, belichting (diafragma en sluitertijd, ISO) en scherpstelling. Om betere foto's te maken is het belangrijk om eerst goed te weten hoe de camera in elkaar steekt. Is de compositie goed? Is de foto scherp? Hoe zit het met belichting? Wat doe ik met tegenlicht? Er wordt in de praktijk mee geoefend. Ook krijgen deelnemers informatie over het kiezen van accessoires en goed gebruik hiervan. Denk bijvoorbeeld aan een grijskaart, statief, flitser, objectieven en reflectiemateriaal.

De cursus omvat vier maandagavonden van 19.00 tot 21.30 uur, waarin de theorie wordt behandeld en foto's worden besproken. Daarnaast wordt het geleerde in de praktijk toegepast op een zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur. Alle theorie- en praktijklessen zijn in de fotostudio van Robert Zwart.

De cursusdata zijn: 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari 2012 en zaterdag 19 januari 2013. De data liggen ver uit elkaar. De ervaring leert dat deze tijd nodig is om te oefenen met de opgedane kennis.

Aanmelden voor de cursus via www.beeldkracht.org.

advertentie
advertentie