Date a Dog: snuffelen aan asielhonden

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Date a Dog organiseert twee speeddate evenementen voor asielhond en potentiële baas op zondag 30 september op Landgoed Beukenrode in Doorn.

Sinds 2008 organiseert Stichting Date a Dog bijzondere evenementen om asielhonden onder de aandacht te brengen. Date a Dog vraagt mensen om voor de aanschaf van een hond niet meteen naar de fokker te gaan, maar eerst een bezoek aan het dierenasiel te brengen. Want anders dan vaak gedacht, zijn asielhonden niet per definitie probleemdieren.

Op 23 en 30 september stellen ambassadeurs Martin Gaus, Loretta Schrijver en Fabienne de Vries 45 baaszoekende honden voor vanaf de dogwalk. Iedereen die overweegt een hond aan te schaffen is van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken, te snuffelen en besnuffeld te worden. Wie tijdens Date a Dog 'verliefd' wordt op een hond, kan na afloop een stuk door de bossen wandelen met hond en begeleider om elkaar nog beter te leren kennen. Uiteindelijk wordt er een vervolgafspraak gemaakt met het desbetreffende asiel. De medewerkers van het asiel begeleiden de adoptie intensief, zodat elke hond bij het juiste baasje terecht komt.

Date a Dog wordt mede mogelijk gemaakt door Proteq Dier & Zorg, verschillende Nederlandse asielen en vrijwilligers.

Kijk op www.dateadog.nl voor meer informatie. Deelname is gratis, iedereen is welkom.

advertentie
advertentie