SVL wint in extremis van Valleivogels

20 september 2012 om 00:00 Sport

LANGBROEK - Bij het scheiden van de markt heeft SVL de eerste driepunter van het seizoen behaald. Uit bij Valleivogels in Scherpenzeel sloeg de formatie van Jan Gaasbeek na de pauze twee keer toe: 1-2.

Met de in de basis teruggekeerde Peter van Prattenburg nam Valleivogels na een kwartier het heft stevig in handen. De gepromoveerde formatie van Harrie Epskamp liet enkele goede combinaties zien en bleek in aanvallend opzicht ook slagvaardig. Henk van Essen trof doel na een assist van Van Prattenburg: 1-0. Nadien kreeg laatstgenoemde op slag van rust nog een uitstekende kans op de 2-0, maar een vroegtijdige beslissing bleef uit.

Het gaf SVL de kans om zich terug de wedstrijd in te voetballen. De Langbroekers wonnen na rust overduidelijk de slag op het middenveld en verschenen regelmatig voor keeper Sven Hardeman. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Een vrije trap van Danny Kuijer verdween na een uur in één keer in de touwen, omdat geen enkele speler het leer beroerde. Daarmee was de koek voor SVL nog niet op. In de slotfase, waarin het spel op en neer golfde maar SVL wel de beste kansen kreeg, had Kuijer opnieuw prijs. Hij promoveerde een voorzet vanaf rechts tot de winnende treffer: 1-2 in de 93e minuut.