Ideeënfair vol met creativiteit en workshops

20 september 2012 om 00:00 Nieuws

Belinda de Man uit Maarn bracht 22 dames bij elkaar met elk een eigen creatieve bezigheid. Muren beschilderen of porselein, kaarsen maken of beren, fotolijstjes versieren of taarten. ,,Deze vrouwen maken de mooiste dingen en verzorgen workshops - net als ik - vanuit hun huis. Wij ervaren een soort drempelvrees. Bij een winkel stapt men makkelijker naar binnen en weer naar buiten zonder wat te kopen dan bij iemand thuis.”

MAARSBERGEN - Creativiteit, dat is het kernwoord van de Ideeënfair in De Weistaar op woensdag 3 oktober. Bezoekers kunnen een gevarieerd aanbod verwachten, niet alleen om naar te kijken maar vooral voor kinderen ook om te doen. De Ideeënfair duurt van 14.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis.

door Monique José Timmermans

Laagdrempelig

Met de fair wil De Man het contact tussen de inwoners en de creatieve dames tot stand brengen op een laagdrempelige manier. De deelnemers staan met hun producten of vaardigheden een middag in de spotlights. En bezoekers nemen kennis van de mogelijkheden in de buurt.

,,En voor een leuke workshop hoef je niet naar Amersfoort of Utrecht. Dat is hier in de buurt ook mogelijk.” Tijdens de fair kunnen de kinderen al een voorproefje nemen. Tegen een kleine vergoeding organiseren veel standhouders korte workshops. Ouders kunnen intussen met een gerust hart verder kijken of proeven van de ambachtelijke chocolade, cupcakes of Italiaanse specialiteiten.

Van idee tot fair

Het is de eerste keer voor De Man dat ze een dergelijk evenement organiseert. Het idee borrelde een half jaar geleden op en al snel besprak ze het met een groepje creatieve vrouwen. ,,Als die er geen brood in hadden gezien dan was het over, maar ze waren heel enthousiast.” En zo rolde het balletje verder. ,,Een ontdekkingstocht langs alle verplichtingen op gebied van vergunningen, verzekeringen en dergelijke.”

Met de keuze voor de Weistaar als locatie is daaraan makkelijker te voldoen dan in een meer privé accommodatie. ,,De intieme sfeer die ik voor ogen heb, ga ik in De Weistaar zelf creëren. “

u Voor alle informatie over deelnemers en activiteiten: www.ideeenfair.nl.

advertentie
advertentie