Ondernemend Heuvelrug: Mantel viert 25 jaar schoenmode

13 september 2012 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Een gezellige zaak waar mensen professioneel geholpen worden aan nieuwe schoenen of laarzen. Zo noemen Ed en Jolanda Mantel hun schoenenwinkel aan de Kampweg 21 in Doorn. Naast mode voor de voeten zijn bij Schoenmode Mantel accessoires, bijvoorbeeld tassen, te koop.

door Monique José Timmermans

,,We begonnen 25 jaar geleden in het pand waar nu de visboer is gevestigd”, vertelt Ed Mantel, maar al snel werden winkel- en opslagruimte te klein. ,,De dozen lagen soms tot in de hal en de slaapkamer”, herinnert Jolanda Mantel zich. De kans om na 10 jaar te verhuizen naar de huidige winkel werd dan ook met beide handen aangegrepen. Bijkomend voordeel is dat deze locatie veel meer in het zicht ligt. De ondernemerszoon uit Driebergen vormt een hecht team met zijn vrouw Jolanda en twee enthousiaste verkoopsters.

De winkel oogt licht en overzichtelijk met een ruime keuze voor dames- en heren. Kwaliteitsschoenen van bekende merken, zoals Gabor, Via Vai, Ara, Van Bommel, Ecco en Clarks, vormen de basis van de collectie. Op dit moment staat de nieuwe wintercollectie op het schap. Voor de dames worden lange laarzen deze winter verdreven door het korte model, waarbij een kleurtje niet geschuwd wordt. ,,Korte laarsjes worden langer doorgedragen in het seizoen en zijn met veel stijlen te combineren. Kleur blijft nog wel even, ook als je nu kijkt naar het aanbod op de beurzen voor volgend jaar zomer.”

Lange tijd heeft Mantel ook kinderschoenen verkocht, maar daar is men mee gestopt. ,,Het is een beslissing waarover we lang gewikt en gewogen hebben.” De vrijgekomen winkelruimte biedt de mogelijkheid het aanbod voor dames en heren te verruimen en op een nog betere wijze te presenteren.

De laatste tijd heeft het onderwerp automatisering hoog op de agenda gestaan. ,,Een stukje modernisering dat zich meer achter de schermen afspeelt. Want verkoop van schoenen blijft toch echt handwerk in de winkel, waar we de klant graag goed adviseren.” Zo werkt Mantel samen met de podologen en pedicuren in het dorp, die cliënten met zooltjes naar de schoenenzaak verwijzen.

De klanten worden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan in het zonnetje gezet. Vrijdag 14 en zaterdag 15 september ontvangen ze bij besteding vanaf €75 een taart cadeau. Schoenmode Mantel is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 09.00-18.00 uur, op vrijdag van 09.00-20.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00 uur.

www.schoenmodemantel.nl

advertentie
advertentie