NTR Podium: Concert op de werkvloer

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Hoe klinkt Beethoven in een loods van een zadenbedrijf? En Bach in de tuin van een verslavingskliniek? In het programma 'Concert op de Werkvloer', dat op 16 september op Nederland 2 wordt uitgezonden, trekt Dieuwertje Blok met vier jonge muzikale toptalenten door het land om het werk te verlichten en muziek te brengen op bijzondere locaties. Zo is te zien hoe de havenmedewerkers van Loodswezen Rotterdam hun werk neerleggen voor Fauré en hoe visueel beperkte kinderen van de Bosschool in Doorn intens reageren op vioolmuziek.

De vier musici die live optreden zijn celliste Ella van Poucke, celliste Dana de Vries, violiste Svenja Staats en pianiste Gile Bae. Zij waren de finalisten van De Avond van de Jonge Musicus 2012. Tijdens die uitzending kon de kijker reageren op een oproep om een privéoptreden op de werkvloer te winnen. Uit de enorme stapel reacties koos de redactie vier bijzondere en totaal verschillende plekken.

Het programma wordt uitgezonden op zondag 16 september om 13.00 uur op Nederland 2. Meer informatie: www.ntr.nl/ntrpodium

advertentie
advertentie